Lijepe želje

Čestitke bh. političara: "Neka vam je čestit i radostan Kurban-bajram"

"Želim da Kurban-bajram svima nama donese obilje zdravlja, zadovoljstva, osobne i obiteljske sreće. Bajram šerif mubarek olsun", poručio je Nikšić.
Kultura / Vjera | 27. 06. 2023. u 17:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Domaći političari uputili su čestitke svim vjernicima islamske vjeroispovijesti povodom Kurban-bajrama čiji se prvi dan obilježava u srijedu.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović čestitao je Kurban-bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću i muslimanima u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu.

"Vrijeme jačanja"

"Uvaženi reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Huseine ef. Kavazoviću,

Vama osobno, ulemi i svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu upućujem najiskrenije čestitke povodom Kurban-bajrama uz želju da bajramske dane proslavimo u dobrom zdravlju i rahatluku.

Kurban-bajram je vrijeme jačanja svijesti o podnošenju žrtve u ime višeg cilja. Ovo je blagdan koji nas uči i da čovjek treba žrtvovati ono što je prolazno u korist trajnih vrijednosti. Zato iskoristimo pozitivno bajramske dane da dodatno ojačamo naše ljudske i duhovne vrijednosti, prijateljske i porodične veze, kao i međusobnu solidarnost.

Uvjeren da ćemo pozitivnim radom na sebi i unaprjeđenju naše zajednice ostvariti i najbolje rezultate za našu domovinu, Vama, i svim muslimanima i muslimankama, želim da Kurban-bajram provedete u toplini porodičnog okruženja, sreći i rahatluku. Posebnu čestitku upućujem bosanskohercegovačkim hadžijama koji su trenutno u Saudijskoj Arabiji uz želju da se zdravi i sretni vrate u našu domovinu i svojim obiteljima.

Bajram šerif mubarek olsun", navedeno je u čestitki, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Zajedništvo

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović, povodom Kurban-bajrama, uputila je čestitku svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini.

"Povodom nastupajućeg Kurban-bajrama, upućujem vam iskrene čestitke, sa željom da praznične dane provedete u zdravlju, sreći i blagostanju, zajedno sa svojim bližnjima. Neka ovaj veliki praznik bude dodatni poticaj za međusobno poštovanje, uvažavanje i jačanje tolerancije", navodi se u čestitki Cvijanović.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, povodom Kurban-bajrama, uputio je u ime Vlade Federacije BiH i svoje ime, čestitku muslimanima u Bosni i Hercegovini i reisu-l-ulemi Islamske zajednice Huseinu ef. Kavazoviću.

"Bajram nije samo vjerski praznik nego i vrijeme podsjećanja na vrijednosti zajedništva. To je vrijeme u kojem se okrećemo obitelji, prijateljima i susjedstvu, ali i univerzalnim vrijednostima društva kakve u Bosni i Hercegovini imamo.

U duhu tih vrijednosti i tradicije, suočeni sa svim izazovima koji stoje pred nama, nadam se da ćemo ubuduće mnogo više biti usmjereni jedni na druge. Neka zajedništvo bude temelj na kojem gradimo svjetliju budućnost za Bosnu i Hercegovinu i sve koji žive u njoj.

Želim da Kurban-bajram svima nama donese obilje zdravlja, zadovoljstva, osobne i obiteljske sreće. Bajram šerif mubarek olsun", poručio je Nikšić.

"Mir, zdravlje, blagoslov"

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović čestitao je Kurban – bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću i svim vjernicima islamske vjere u Bosni i Hercegovini.

"Vama i svim vjernicima islamske vjere širom Bosne i Hercegovine ovim putem upućujem iskrene čestitke povodom nastupajućeg Kurban-bajrama. Neka ovaj blagdan, dočekan i proslavljen u radosti, provedete u obilju mira, zdravlja i blagoslova te okrilju obiteljskog i prijateljskog zajedništva.

Neka Vam je čestit i radostan Bajram", navodi se u čestitki zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragana Čovića.

Kopirati
Drag cursor here to close