Tvrdi njemački list

Bivši papa Benedikt XVI vrlo slabog zdravstvenog stanja

Bivši papa Joseph Ratzinger sada živi u malom samostanu unutar Vatikana. Uglavnom se drži dalje od javnosti nakon što je, pozivajući se na krhko zdravlje postao prvi papa u 600 godina koji je napustio službu
Kultura / Vjera | 03. 08. 2020. u 07:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši papa Benedikt XVI ozbiljno se razbolio nakon posjeta bolesnom bratu u Njemačkoj u lipnju i “vrlo je slab”, prema pisanju njemačkog lista Passauer Neue Presse.

Benedikt (93) pati od stanja koje karakteriziraju osip na licu i povremeni bolovi, navodi list pozivajući se na njegova biografa Petera Seewalda.

“Prema Seewaldu papa u miru je vrlo slab”, navodi se u izvješću u ponedjeljak i dodaje da po biografu njegov mozak dobro radi, ali mu je glas jedva čujan u ovom trenutku.

Seewald je navodno posjetio bivšeg papu u Vatikanu u subotu kako bi mu predao biografiju.

Optimističan unatoč bolesti

“Na susretu umirovljeni papa, unatoč bolesti, bio je optimističan i najavio je da će se, ako mu se vrati snaga, možda opet primiti pera”, navodi list

Benedikt je u lipnju posjetio bolesnog brata Georga u Njemačkoj što je bio njegov prvi odlazak iz Italije od napuštanja papinske službe 2013.

Georg Ratzinger preminuo je dva tjedna kasnije u dobi od 96 godina.

Živi u malom samostanu

Bivši papa Joseph Ratzinger sada živi u malom samostanu unutar Vatikana.

Uglavnom se drži dalje od javnosti nakon što je, pozivajući se na krhko zdravlje postao prvi papa u 600 godina koji je napustio službu.

Tradicionalističkog papu naslijedio je reformist papa Franjo

Kopirati
Drag cursor here to close