Na Čistu srijedu

Biskup Komarica pozvao na zajedničku molitvu za mir u Ukrajini

Kultura / Vjera | 25. 02. 2022. u 15:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biskup banjolučki mons. Franjo Komarica uputio je poziv svim župnicima, upraviteljima župa i rektorima crkava, na molitvu i post u svrhu sprječavanja ratnih stradanja u Ukrajini.

Biskupa Komarica u svom dopisu navodi kako su još žive uspomene na dramatično vrijeme od prije 30 godina "kada su se olujni oblaci ratnih strahota iz susjedne Hrvatske sve više približavali području naše biskupije i domovine, a onda ga – nažalost – i prekrili".

"Kao Vaš biskup i tada sam, zajedno s papinom porukom za Svjetski dan mira, uputio svim tadašnjim članovima naše biskupije, ali i svim našim drugim sugrađanima – i 'svim odgovornima za sudbinu mnogih naših sunarodnjaka i suvremenika iz drugih nama susjednih krajeva' da se svi založimo oko očuvanja mira uz međusobno poštovanje i sprječavanje širenja ratnih strahota i stradanja u našoj sredini", navodi biskup banjolučki.

Komarica podsjeća da papa Franjo već tjednima ustrajno poziva sve odgovorne političare da spriječe izbijanje rata i besmisleno uništavanja ljudskih životā, te sveukupnih nužnih uvjeta za normalan život. Papa ujedno poziva na ustrajnu molitvu „da se nadiđu podjele, uklone strahovi i zaustavi ranjavanje i ubijanje“.

"To želimo i mi, u našoj biskupiji učiniti, tim više, jer smo i sami doživjeli ratne strahote i još trpimo od neiscijeljenih ratnih rana. Lijepo molim Vas, braću svećenike, da u sljedeću nedjelju, 27. veljače, pročitate ovaj moj dopis na svim misama s narodom – a koji imate mogućnost da stavite i na svoju župnu stranicu – da se osobito na Pepelnicu (Čistu srijedu), 2. ožujka svi pridruže u osobnoj i zajedničkoj molitvi, te po mogućnosti i u slavlju svete mise za sprječavanje i širenja rata u Ukrajini, odnosno Istočnoj Europi. Na istu nakanu neka toga dana i poste", napisao je biskup Komarica.

Kopirati
Drag cursor here to close