'Kruh svetog Ante'

Akcija povodom blagdana sv. Ante: Za dostojanstvenu starost

Kako je najavljeno iz HKO "Kruh svetog Ante", volonteri će biti na štandovima u Dobretićima i u Sarajevu (Bistrik) gdje se može donirati novac za socijalno ugrožene osobe treće životne dobi.
Kultura / Vjera | 12. 06. 2018. u 10:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu blagdana sv. Ante za srijedu je, na misama u crkvama kojima je sv. Anto patron župe ili samostana, najavljena humanitarna akcija prikupljanja novca za pomoć starijim osobama u okviru kampanje "65+ razloga za život". 

Kako je najavljeno iz HKO "Kruh svetog Ante", volonteri će biti na štandovima u Dobretićima i u Sarajevu (Bistrik) gdje se može donirati novac za socijalno ugrožene osobe treće životne dobi.   

''Po uzoru na djela sv. Ante, volonteri HKO Kruh sv. Ante koji dolaze iz deset različitih župa/općina (Busovača, Jajce, Kreševo, Novi Travnik, Sarajevo, Tuzla, Vareš, Visoko, Vitez i Zenica) razvili su kampanju za pomoć starijim osobama, a sve s ciljem da pokažemo javnosti da stare osobe nisu zaboravljene i da mladi i bh. društvo mogu učiniti puno da bi njima omogućili dostojanstvenu starost - ističe se. 

Dodaju da će novac prikupljen na misama (kao i u ostalim aktivnostima kampanje) biti usmjeren u Fond za pomoć starim osobama iz pomenutih općina/župa, koji su sami i socijalno ugroženi. 

Osim promotivnog dijela i informiranja bh. društva o potrebama i potencijalima osoba treće životne dobi, kampanja "65+ razloga za život" želi pomoći onima koji su u potrebi, bolesnim i marginaliziranim starim osobama. 

''Glavni pokretački motiv za kampanju "65+ razloga za život" je naš ljudski zadatak i želja da brinemo o onima u potrebi, o bolesnim i marginaliziranim ljudima. Želimo razviti empatiju kod mladih osoba za druženje sa onima koji nemaju nikoga, a to su upravo osobe starije od 65 godina. HKO "Kruh svetog Ante", pred sobom najprije ima potrebe svojih korisnika bez obzira na vjeru, naciju, političko i društveno opredjeljenje'', naglašava se.   

HKO "Kruh svetog Ante" u saopćenju za javnost podsjeća da je diljem svijeta sv. Anto poznat po skrbi za siromašne i po brzoj pomoći u nalaženju izgubljenih stvari. Nakon smrti sv. Ante, ljudi su počeli osjećati čudotvornu svečevu pomoć upravo onda kad su, moleći potrebnu milost, obećavali dati svoj prilog za siromahe.

Kopirati
Drag cursor here to close