"The Future of Public Spaces"

Mostar ponovno središte street arta

Program će skupiti umjetničke rezidencije afirmiranih muralista, radionice za mlade te tribinu s kojom će početi realizacija projekta koji će se nastaviti cijelo ljeto.
Kultura / Umjetnost | 25. 05. 2021. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Street Arts Festival Mostar i OKC Abrašević počinju s novim umjetničkim konceptom "The Future of Public Spaces", kao uvertirom u nadolazeći jubilarni 10. Street Arts Festival koji će se održati u rujnu.

Program će skupiti umjetničke rezidencije afirmiranih muralista, radionice za mlade te tribinu s kojom će početi realizacija projekta koji će se nastaviti cijelo ljeto.

U četvrtak 27. svibnja u 18:00 sati u OKC Abrašević održat će se Tribina "Street Art GenerArtor" na kojoj će se govoriti o identitetu grada, značaju otvorenih javih prostora, Street arta u Mostaru i urbanoj umjetnosti generalno.

Foto: PR / "The Future of Public Spaces"

Na tribini će sudjelovati inspirativni gosti, a to su : sociologinja Merima Jašarević, arhitektica Senada Demirović, muralist Tomislav Lončarević, arhitekta i muralist Nikola Mihajlović, a ispred organizacijskog tima Street Arts Festivala, Marina Đapić, Maja Rubinić i Sabina Maslo.

"Ovim događajem želimo pokrenuti dijalog o uličnoj umjetnosti koja egzistira u našem gradu te sa aspekta stručnjaka, artikulirati fenomen Street arta u realnom vremenu i suvremenom društvu. Pozivamo sugrađanke i sugrađane da nam se pridruže", ističu organizatori.

Projekt se realizira uz podršku programa BiH Resilience Initiative (BHRI), koji provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Kopirati
Drag cursor here to close