Otvorena izložba

Više od 50 brodova "zaplovilo" Sveučilišnom galerijom

Ivanišević, koji iza sebe ima oko pedeset samostalnih i još više skupnih izložbi, kazao je kako je prijatno iznenađen izloženim djelima.
Kultura / Umjetnost | 30. 06. 2022. u 23:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sveučilišnoj galeriji u Rodoču otvorena je izložba slika i skulptura ”Brodovi” na kojoj je svoja djela inspirirana brodovima predstavila skupina  umjetnika.

''Večeras je izloženo mojih šest slika. Slike nisu velikog formata i sve su ulje na platnu. Postupak slikanja u mene je malo sporiji'', rekao je akademski slikar iz Splita Stjepan Ivanišević.

Ivanišević, koji iza sebe ima oko pedeset samostalnih i još više skupnih izložbi, kazao je kako je prijatno iznenađen izloženim djelima.

''Većinu radova vidim po prvi puta, osim Švaljeka kojega znam, i mogu vam reći da sam ugodno iznenađen. Brodovi su dio moga ciklusa, oni su neminovni dio moga života jer živim uz more'', izjavio je Ivanišević.

Pored Ivaniševića na izložbi su zastupljeni bh. i hrvatski umjetnici Emil Bobanović Ćolić, Jasmin Kukavica, Bane Milenković, Ivan Perak, Josip Škerlj, Mario Šunjić i Antun Boris Švaljek.

Svima njima zajedničko je dugo bivanje u temi broda, višegodišnje ili višedesetljetno bavljenje njome i stvarna naklonost njenom oslikotvorenju. Sveukupno je izloženo pedeset slika i šest skulptura brodova.

''Uglavnom je to akril na platnu, uljem sam prestao davno slikati jer se sporo suši i beskrajni su tehnički problemi pa sam se posvetio akrilu'', rekao je Jasmin Kukavica.

Kako kaže, njegov proces rada na pojedinim slikama jako dugo traje.

''Ovdje je izloženo sedam mojih slika, na njima sam radio cijelu zimu. Prije svega ovo je moja ekspresija i ljubav prema moru, jugu i Mediteranu, ali i prema obliku koji egzistira u tom plavetnilu'', dodao je Kukavica.

Izložba ostaje otvorena do 18. rujna.

Kopirati
Drag cursor here to close