Claire Noel

Vedrana Božić poklonila Mostaru samostalnu izložbu

Vedrana u svom radu uglavnom koristi akrilne boje a kao motiv najčešće odabire portrete ali i cvijeće, jedrilice, balerine, anđele , konje, motive Mostara, Hercegovine i sl.
Kultura / Umjetnost | 26. 04. 2022. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samostalna izložba slika umjetnice Vedrane Božić održana je mostarskom Centru za kulturu, s početkom u 19 sati.

Radi se o izložbi koja je oduševila posjetitelje, a koja će biti otvorena sve do 3. svibnja.

Foto: Bljesak.info / Vedrana Božić poklonila Mostaru samostalnu izložbu

Vedrana u svom radu uglavnom koristi akrilne boje a kao motiv najčešće odabire portrete ali i cvijeće, jedrilice, balerine, anđele , konje, motive Mostara, Hercegovine i sl.

''Izložba je planirana jako dugo jer sam ja prije osam godina otvorila galeriju u Mostaru i od tada ne mogu dozvoliti sebi dovoljno slika koje neću prodavati da idu za izložbu. Evo, konačno je došla na red, priuštila sam si taj luksuz da imam dovoljno slika koje će ostati u galeriji za prodaju i dovoljno slika koje će biti za izložbu'', rekla je Vedrana.

''Htjela sam raditi samo portrete, tematski, ali po preporuci kustosa dobila sam naputak da pokažem i druge radove, cvijeće, motivi Hercegovine i Mostara'', dodala je autorica.

Foto: Bljesak.info / Vedrana Božić poklonila Mostaru samostalnu izložbu

Vedrana Božić je rođena u Mostaru 1980.godine. Crtanjem, slikanjem, izradom nakita i ručnih radova se bavi od svojih ranih dvadesetih. O

Odabire slikarstvo kao profesiju otvaranjem umjetničke galerije Claire Noel u Čapljini, 2014.godine.

Par godina kasnije, s galerijom preseljava u Mostar, gdje danas uspješno posluje s adresom na Aveniji.

Naglašava kako je galerija Claire Noel mjesto moderne umjetnosti u kojoj osim slika možete naći ručno izrađen nakit, suvenire, personalizirane poklone itd.

Kopirati
Drag cursor here to close