Ulična umjetnost

U Zagrebu osvanuo mozaik s važnom porukom koja je dirnula mnoge

Ememem, zagonetni francuski umjetnik iz Lyona, u sklopu projekta Okolo napravio je i intervenciju na pločniku Zakmardijevih stuba u središtu Zagreba.
Kultura / Umjetnost | 28. 08. 2023. u 16:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zagrebu je u sklopu zanimljivog projekta Okolo u kojem umjetnici iz cijelog svijeta gotovo svakodnevno uljepšavaju (u)lice grada, osvanuo zanimljiv mozaik zagonetnog francuskog umjetnika Ememema.

Ememem, zagonetni francuski umjetnik iz Lyona, u sklopu projekta Okolo napravio je i intervenciju na pločniku Zakmardijevih stuba u središtu Zagreba. Misteriozni umjetnik napravio je mozaikom s natpisom na kojem piše "Nazovi svoju mamu". Jedna je to od umjetničkih instalacija u sklopu projekta Okolo, koji ovih dana traje u Zagrebu, a u kojem umjetnici iz cijelog svijeta gotovo svakodnevno svakodnevno uljepšavaju (u)lice grada. Okolo se održava drugi put u Zagrebu.

Brojni prolaznici su zastali i pogledali ovo zanimljivo djelo Ememema. Ponekad je doista dobro prisjetiti se kako je važno cijeniti roditelje dok su još živi, pa ako nisi dosad, ne zaboravi, i ti nazovi svoju mamu.

Inače, Ememem je mnogima zanimljiv jer se i dalje ne zna tko je on zapravo. Krije svoj identitet, a zna se tek da je iz Lyona. Kako bi ostao skriven od javnosti, Ememem sve ulične intervencije, točnije murale koji popravljaju napukli asfalt postavlja noću, prenosi Žena.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close