OKC Abrašević

Srijeda na SAFMo - Umjetnički razgovor s Marthom Cooper i Lady Aiko

Umjetnice su već stigle u Mostari obišle su neke od lokacija gdje se odvijaju aktivnosti festivala, upijajući atmosferu grada i stvarajući prvobitne veze s okruženjem.
Kultura / Umjetnost | 28. 08. 2023. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Martha Cooper,  legendarna američka  fotografkinja i Lady Aiko, japanska ulična umjetnica sa trenutnom adresom u New Yorku, kao specijalne gošće 12. Street Arts Festivala Mostar (SAFMo)  održat će panel i predstavljanje svog rada 30. kolovoza 2023. u 20 sati u OKC Abrašević.

Martha, koja se više od 40 godina specijalizirala za dokumentiranje i snimanje urbane umjetnosti i arhitekture, te je i dan danas aktivna protagonistica svjetske graffiti scene.

Foto: PR / Umjetnički razgovor s Marthom Cooper i Lady Aiko

Lady Aiko, pionirka urbanog pokreta poznata po kreiranju „Bunny stencila“, u svom radu na fantastičan i prepoznatljiv način spaja elemente pop art kulture, apstrakcije, graffita i tradicionalnih japanskih motiva.

Umjetnice su već  stigle u Mostari obišle su neke od lokacija gdje se odvijaju aktivnosti festivala, upijajući atmosferu grada i stvarajući prvobitne veze s okruženjem.

''Naša glavna ideja, približavanja umjetnosti svima, ovim događajem dokazuje koliko je spajanje umjetnosti i  aktivizma važno za kreiranje kulturne platforme koja potiče važne i pozitivne promjene. Ponosni smo što smo naš program obogatili ovogodišnjim gostovanjima i vrijednim suradnjama i zahvalni Ambasadi SAD u BiH na podršci ideje“, ističu organizatori.

Foto: PR / Umjetnički razgovor s Marthom Cooper i Lady Aiko

SAFMo će trajati do 3. rujna 2023. godine i okupiti autore iz BiH, regije i svijeta koji će stvarati na ulicama grada, a pored toga odvijat će se raznoliki sadržaji za sve generacije, pružajući jedinstvenu priliku da se uroni u svijet umjetnosti i kreativnosti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close