Umjetnice iscrtavale Mostar

Street Arts Festival Mostar predstavio rad legendarne Marthe Cooper i Lady Aiko

Proteklih dana umjetnice su provele istrajavajući grad, a Lady Aiko je uradila preko dvadeset ''Bunny stencila''
Kultura / Umjetnost | 31. 08. 2023. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Martha Cooper, legendarna američka fotografkinja i Lady Aiko, japanska ulična umjetnica s trenutnom adresom u New Yorku, kao specijalne gošće 12. Street Arts Festivala Mostar (SAFMo) održale su Artist Talk u OKC Abrašević. Događaj je realiziran uz podršku Veleposlanstva SAD u Bosni i Hercegovini s ciljem unapređenja urbane kulturne scene i programa festivala.

Predstavile su svoj dugogodišnji rad od početaka pa do danas te približile publici street art kulturu i izazove s kojima su se suočavale kroz svoj umjetnički angažman.

Foto: Street Arts Festival Mostar  / Artist Talk u OKC Abrašević

''Počašćeni smo što smo uspjeli po prvi put u BiH ugostiti ove renomirane umjetnicama koje su doprinijele važnosti i kvaliteti našeg festivala'', kažu organizatori.

Martha Cooper istaknula je kako je oduševljena ljudima, prirodom i umjetnosti na ulicama.

Proteklih dana umjetnice su provele istrajavajući grad, a Lady Aiko je uradila preko dvadeset ''Bunny stencila'' po kojima je inače poznata te kroz koje spaja elemente pop art kulture, graffita i tradicionalnih japanskih motiva.

Narednih dana nastavljaju svoju avanturu u Mostaru te će sudjelovati i na najvećem graffiti jamu koji SAFMo organizira u srcu Šantićeve ulice nadolazeći vikend.

Foto: Street Arts Festival Mostar  / Publika na Artist talku
Kopirati
Drag cursor here to close