U Mostaru

Otvorena 7. Sveučilišna likovna kolonija SUM

Voditelj Sveučilišne likovne kolonije SUM Marin Ivanović objasnio je kako ova prva sveučilišna kolonija nastavlja tradiciju likovne kolonije Krešimir Ledić.
Kultura / Umjetnost | 06. 10. 2020. u 22:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josip Škerlj, Stipe Nobilo, Jasmin Kukavica, Miroslav Šetka, Robert Kralj, Marta Baće, Miroslav Stamatović velika su umjetnička imena koja sudjeluju na 7. Sveučilišnoj likovnoj koloniji koja je svečano otvorena u kampusu u Rodoču. Kolonija će trajati do 10. listopada kada je planirana radna izložba Kolonije s početkom u 13.00 sati te će biti otvorena za sve posjetitelje kao i prethodnih godina.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić istaknuo je kako Sveučilište želi biti lider promicanja vrijednosti umjetnosti u društvu.

Foto: SUM / Otvorena 7. Sveučilišna likovna kolonija SUM

''Umjetnost nije kič, nije trgovina, nije marketing ona nadilazi sve to, ona je duša. Naša duša je i naša Likovna akademija na Širokom Brijegu i želimo ulagati u dubinu naše duše. Zato je i ova Sveučilišna kolonija“, kazao je rektor Tomić.

Voditelj Sveučilišne likovne kolonije SUM Marin Ivanović objasnio je kako ova prva sveučilišna kolonija nastavlja tradiciju likovne kolonije Krešimir Ledić koja se do sada održavala u organizaciji Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti SUM-a.

Foto: SUM / Otvorena 7. Sveučilišna likovna kolonija SUM

''Namjera organizatora od samoga početka je da se podigne ljestvica kvalitete likovnih dosega u stvaralaštvu. Kao što znanost poznaje simpozije, konferencije i slično tako umjetničko stvaralaštvo poznaje kolonije koje nalikuju umjetničkim simpozijima“, objasnio je Ivanović.

Ove godine, unatoč odgodi od nekoliko mjeseci zbog nastale situacije s korona virusom, kolonija se održava kao i prethodnih godina te okuplja 24 akademska umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore koji razmijenjuju iskustva, ostvaruju kontakte te stvaraju umjetnička djela.

 

Kopirati
Drag cursor here to close