FOTO

Sva ljepota BiH stigla u Mostar: Građani uživali u čarobnoj video izložbi

Dužinom Ulice braće Fejića u Mostaru na 11 televizora prikazane su ljepote Bosne i Hercegovine.
Kultura / Umjetnost | 25. 06. 2023. u 21:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva bh. video izložba "Nju je lako voljeti" održana je u nedjelju u Mostaru u organizaciji Dron.ba & Bingo i JU Centar za kulturu Mostar.

Foto: Denis Kapetanović/Bljesak.info / Prva bh. video izložba "Nju je lako voljeti" u Ulici braće Fejića u Mostaru

Naime, dužinom Ulice braće Fejića u Mostaru na 11 televizora prikazane su ljepote Bosne i Hercegovine. Riječ je o snimkama iz zraka s preko 550 lokacija, a koje su snimane posljednjih osam godina.

"Godine i godine rada su provedene da bi ovakva izložba nastala i posebno mi je drago da je konačno izlažemo. Međutim poseban je osjećaj doći ovdje i na neki način se zahvaliti ovom divnom gradu za sve što nam je dao, a prije svega mislim na nevjerojatnu povijest, ljepote i ljude", kazao je Dado Ruvić, direktor Dron.ba i autor izložbe. 

Foto: Denis Kapetanović/Bljesak.info / Dado Ruvić, direktor Dron.ba

Preko 5000 posjetitelja vidjelo je izložbu, a koja se u idućem periodu otvara u Sarajevu, Tuzli i Banja Luci.

"Dogovarali smo ovu postavku mjesecima i onda smo tražili najbolje vrijeme. Na kraju smo odlučili da to bude u okviru manifestacije 'Mostarsko ljeto'. Izložba 'Nju je lako voljeti' zaslužuje da je vidi što veći broj ljudi, a u Mostaru ovih dana je veliki broj stranih i domaćih turista", kazao je urednik kulturnih programa Centra za kulturu Mostar Dario Terzić.

Glasnogovornica manifestacije Mostarsko ljeto Adna Ajanić naglasila je kako su "presretni što su omogućili građanima Mostara i svima onima koji borave u Mostaru jedan ovakav jedinstven događaj".

Foto: Denis Kapetanović/Bljesak.info / Prva bh. video izložba "Nju je lako voljeti" u Ulici braće Fejića u Mostaru
Kopirati
Drag cursor here to close