Split foto salon

Mariju Maduni posebno priznanje za fotografiju mostarske laste u Splitu

''Iznimno ponosan i sretan sam jer jedna iz serije fotografija "Mostarska lasta" osvojila 3. mjesto na SPLIT FOTO SALON, dok je još jedna "lasta" dobila pohvalu.
Kultura / Umjetnost | 24. 03. 2023. u 21:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Mario Maduna / Nagrađena mostarska lasta

Još jednom vrijednom nagradom nagrađen je mostarski fotograf Mario Maduna. Ovoga puta u Splitu.

''Iznimno ponosan i sretan sam jer jedna iz serije fotografija "Mostarska lasta" osvojila 3. mjesto na SPLIT FOTO SALON, dok je još jedna "lasta" dobila pohvalu.

Ukupno, međunarodni žiri je uvrstio čak 7 mojih fotografija na izložbu, koja se otvara u ponedjeljak, 27.3. u 19h u prostorijama Fotoklub Split'', naveo je Maduna u objavi na društvenim mrežama.

Na natječaju je sudjelovalo 77 autora/ice iz 5 zemalja, a žiri je pobjednike birao između 729 fotografija (258 u kategoriji color, 253 u kategoriji crno-bijelo i 218 u kategoriji pokret).

''Posebno mi je drago što su upravo "laste" nagrađene čime je ta nematerijalna baština Mostara dobila još jednu priliku za promociju grada u međunarodnim okvirima'', dodao je.

Na izložbi su uvrštene i njegove dvije pejzažne astrofotografije.

''To mi predstavlja dodatno zadovoljstvo jer sam primjetio da se lokalni astrofotografi rijetko odlučuju sudjelovati na natječajima. Nadam se da će ih ovaj uspjeh motivirati da u buduće pošalju svoje radove. koji zasigurno imaju mjesto među vrhunskim fotografijama'', dodao je.

Pozvao je sve koji budu u prilici da dođu na otvorenje izložbe ili je posjete do 19.4. do kada će biti otvorena.

Kopirati
Drag cursor here to close