Mostar

Inovacija i inspiracija: Izložba koju ne želite propustiti

Po deset radova iz dvije kategorije – dizajneri i dizajnerice te umjetnici i umjetnice – predstavljaju Mostar kao destinaciju za kulturni i festivalski turizam.
Kultura / Umjetnost | 13. 12. 2023. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadeset mladih ljudi predstavit će svoje radove u utorak, 19. prosinca 2023. godine od 12 sati do 20 sati na jednodnevnoj izložbi koju organizira Udruga za promicanje urbane kulture u HNŽ u sklopu projekta CoolTure.

Po deset radova iz dvije kategorije – dizajneri i dizajnerice te umjetnici i umjetnice – predstavljaju Mostar kao destinaciju za kulturni i festivalski turizam.

Radove, koji će biti izloženi, izabrala je stručna komisija sastavljena od stručnjaka iz područja umjetnosti i dizajna na osnovu prijava pristiglih na javni poziv. Svi izabrani radovi na kreativan i inovativan način prikazuju postojeću ili izmišljenu kulturnu manifestaciju u Mostaru.

Plakati, promotivni letci, fotografije i pjesme samo su neke od vrsta radova koje su stigle na email adresu Udruge tijekom proteklog perioda, a s kojima će se šira javnost imati priliku upoznati tijekom jednodnevne izložbe.

Izložba će se održati u gornjoj galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača. Ulaz na izložbu je slobodan i svi ste dobrodošli.

Projekt CoolTure usmjeren je osnaživanje i razvoj specifičnih vještina mladih kao potencijalnih kulturnih radnika potičući kreativno stvaralaštvo, volonterski angažman i afirmaciju kulture kroz unaprjeđenje vizualnog identiteta i promocije kulturnih manifestacija.

Projekt CoolTure podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, koji financira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP), uz podršku Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close