Dizajn

FOTO | Izložba "ReVizija" - 20 godina rada Sandra Drinovca

Posjetitelji su imali priliku vidjeti odabrane filmske i kazališne plakate, kao i plakate s različitim društveno angažiranim temama, omote za ploče i CD-ove, knjige, znakove i ilustracije...
Kultura / Umjetnost | 27. 02. 2024. u 20:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba radova iz područja grafičkog dizajna pod nazivom "ReVizija", koju je predstavio akademski grafički dizajner Sandro Drinovac, održana je u utorak, 27. veljače 2024. u Galeriji kraljice Katarine Kosače, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Foto: Bljesak.info / Izložba ReVizija u Mostaru

Posjetitelji su imali priliku vidjeti odabrane filmske i kazališne plakate, kao i plakate s različitim društveno angažiranim temama, omote za ploče i CD-ove, knjige, znakove i ilustracije koje je Drinovac kreirao tijekom posljednjih dvadeset godina.

Foto: Bljesak.info / Izložba ReVizija u Mostaru

Različiti naručitelji i projekti u kojima je Drinovac sudjelovao kao dizajner omogućili su mu da kreira raznolik stilski pristup, kojim uvijek nastoji na najkvalitetniji način vizualno komunicirati ono što je suština ili cilj određenog projekta, bilo da je riječ o filmu, predstavi, glazbenom albumu ili nekom drugom obliku umjetnosti.

Foto: Bljesak.info / Izložba ReVizija u Mostaru

Izložba je koncipirana kao svojevrsni pregled profesionalnog dizajnerskog angažmana i rada koje je Drinovac ostvario tijekom svoje dvadesetogodišnje karijere, posebno ističući područja u kojima je kao autor pronašao najveću inspiraciju: kulturu, bilo da je riječ o alternativnoj ili glavnoj kulturnoj sceni, te područje društvenog angažmana.

Foto: Bljesak.info / Izložba ReVizija u Mostaru

Sandro Drinovac je rođen u Mostaru 1981. god. Nakon završene SŠLU Gabrijel Jurkić u Mostaru, diplomski i magistarski rad je realizirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu - na Odsjeku za grafički dizajn.

Od 2007. god. radi na ALU Sarajevo, na Odsjeku za grafički dizajn, a trenutno je na poziciji docenta na predmetu Vizualne komunikacije. Radio je i kao gostujući nastavnik na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, na predmetima Tipografija i Dizajn grafičkih proizvoda.

Foto: Bljesak.info / Izložba ReVizija u Mostaru

Kao gostujući predavač imao je priliku tijekom studijskog putovanja održati predavanja na Faculdade de Belas Artes - Porto (Portugal) i na New York University in Abu Dhabi (UAE). Kao profesionalni grafički dizajner djeluje od 2005. godine.

U početku radi kao suosnivač studija za dizajn Hot Shop, gdje je stekao značajno iskustvo radom u oglašivačkoj industriji, a od 2011. godine radi kao samostalni (freelance) dizajner.

Foto: Bljesak.info / Izložba ReVizija u Mostaru

Projekti na kojima radi su vezani za komercijalne klijente različitih profila, te za različite potrebe kulturne i umjetničke scene u Bosni i Hercegovini, ali i regiji.

Do sada je izlagao na samostalnim i grupnim izložbama u Sarajevu, Mostaru, Maglaju, Dubrovniku, Zagrebu, Beogradu, Istanbulu, Mariboru, Frankfurtu, Bremenu, Siracusa, Sofiji, Grazu, itd.

Izložba ostaje otvorena do 14. ožujka 2024.

Kopirati
Drag cursor here to close