Jakubović za Bljesak

Dubioza i kokoš u Mostaru: Otvorilo se nešto novo u našem životu

Brano Jakubović član Dubioze Kolektiva za Bljesak.info je otkrio kako je njega i Vedrana Mujagića povezalo upravo crtanje stripova.
Kultura / Umjetnost | 03. 10. 2021. u 15:04 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Otvorila nam se jedna potpuno nova priča'', rekao je za Bljesak.info Brano Jakubović, član Dubioze Kolektiva koja je na Mo Strip festivalu predstavila strip "Dubioza kolektiv i čarobna kokoš" autora Filipa Andronika.

Jakubović kaže kako je prvi put u životu na ovakvom festivalu, ali da njega i kolegu iz benda Vedrana Mujagića ustvari strip i veže.

Foto: Bljesak.info / Dubioza kolektiv i čarobna kokoš

''Prvi sam put u životu na nekom strip-festivalu i stvarno sam oduševljen i prijemom i organizacijom i svim ovim ljudima. Od malena sam veliki obožavatelj stripa i Vedran i ja, prije nego smo počeli svirati u Dubiozi, smo se upoznali u prvom srednje i prvo što smo uradili zajedno je crtanje stripova'', rekao je Jakubović uoči predstavljanja stripa u mostarskoj Kosači.

Kaže da ta njihova ljubav prema stripu oduvijek postoji i da ih je slobodno vrijeme kojeg su imali tijekom pandemije navelo da o stripu ponovno razmišljaju.

Foto: Bljesak.info / Predstavljanje stripa Dubioza kolektiv i čarobna kokoš

''Ta naša ljubav prema stripu svo vrijeme postoji i kad je krenulo vrijeme pandemije imali smo toliko vremena pa smo se sjetili da sve ono što nismo stigli tijekom ovih 25 godina zajedničkog rada nismo se stigli vratiti na taj strip'', rekao je.

Kaže kako su prvotno zamislili scenarij za spot kojeg je ponovno trebao oživjeti Andronik, ali da su u scenariju pomalo pretjerali pa ih je poznati bh crtač usmjerio u novi svijet.

''Pisali smo scenarij za novi spot koji je trebao biti u crtanoj verziji, a Filip Andronik koji je radio i prošla dva spota, kad smo mu dali scenarij je rekao da je to prekomplicirana priča i da njega to podsjeća na scenarij za strip'', ispričao je Jakubović o začetku ideje.

Foto: Bljesak.info / Mujagić, Andronik i Jakubović

''To je nešto što nikad u životu nismo radili. I tako se njegova energija poklopila da nismo imali niti jednu korekciju. Odmah je bilo to to'', rekao je.

Iako, kako kaže, nisu znali što sad s tim, uslijedili su pozivi na festivale.

''I ovo je prvi ovakav festival na kojem jesmo i stvarno je jedan potpuno novi doživljaj. Osjećam se malo kao dijete u prodavaonici igračaka. Sljedeći vikend idemo u Ljubljanu na strip festival. Otvorilo se nešto novo u našem životu'', rekao je za Bljesak.info Brano Jakubović.

Foto: Bljesak.info / Predstavljanje stripa Dubioza kolektiv i čarobna kokoš

Filip Andronik, koji je radio na spotu za pjesmu ''kažu'' te za pjesmu ''Rijaliti'', rekao je kako neće sve stati na stripu ''Dubioza kolektiv i čarobna kokoš'' te da ljubitelji Dubioze ali i stripa mogu očekivati nastavak avanture.

Kopirati
Drag cursor here to close