Darko Nikolić

Ne postoje više takvi ljudi, a ni ne rađaju se novi

U Mostaru je u subotu, 26. ožujka, nakon kraće bolesti preminuo Darko Nikolić, bivši ravnatelj Simfonijskog orkestra Mostar.
Kultura / Umjetnost | 28. 03. 2022. u 12:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne postoje više takvi ljudi, a ni ne rađaju se novi koji bi im bili nalik'', rekla je Snježana Zovko, aktualna ravnateljica Simfonijskog orkestra za Dnevnik.ba povodom smrti Darka Nikolića dugogodišnjeg člana Simfonijskog orkestra Mostar i nekadašnjeg njegova ravnatelja.

Naime, Nikolić je u subotu, 26. ožujka, nakon kraće bolesti preminuo u Mostaru.

Zovko je rekla kako je bio ''gospodin širokog srca, vrstan glazbenik, vođa dionice viola i iskreni prijatelj kojem ste se mogli povjeriti bez trunke sumnje da će iznevjeriti vaše povjerenje''.

''Našem dragom kolegi posvetit ćemo koncert u utorak, 29.3. u našoj Kosači. Znamo da će nas pratiti svojim nasmiješenim licem zadovoljan što se upravo pjesmama legendarnih Indexa opraštamo od njega. S nama će se te večeri, oprostiti od našeg Darka svi oni koji ga imali čast poznavati, a to je, uvjereni smo, nekoliko stotina Mostaraca i Mostarki“, izjavila je Zovko.

Podsjetila je kako je Nikolić već ''kao dječak, u bermudama'' ranih 60-ih godina postao članom Simfonijskog orkestra koji mu je bio istinski dom.

Simfonijski orkestar Mostar će sutra, u utorak, u 19 sati u dvorani HDHS Kosača svirati koncert Nikoliću u čast inspiriran Indexima pod nazivom “Sve ove godine“.

Darko Nikolić ostavio je neizbrisiv trag na kulturnoj sceni Mostara i BiH, a u dva navrata bio je ravnateljem Simfonijskog orkestra Mostara i najzaslužnija osoba za njegovo dugogodišnje egzistiranje na kulturno-umjetničkoj i glazbenoj sceni.

Dirigent Igor Tatarević je rekao kako mu je Nikolić bio ne samo kolega i ravnatelj, nego velika podrška, prijatelj i osoba s velikim životnim iskustvom i očinskim savjetima čija ga snaga i danas inspirira.

“Uvijek spreman i otvoren za suradnju i dijalog, pravi intelektualac koji je živio za muziku, svoj Orkestar i za njegov boljitak. Neizmjerno će mi faliti sa svojim specifičnim humorom i zvukom svoje viole. Siguran sam da ćemo svi skupa u orkestru a tako i gradu Mostaru njegov gubitak s vremenom osjećati sve više“, izjavio je Tatarević za Dnevnik.ba i dodao kaku je Nikoliću zahvalan za sve što je činio za kulturu, glazbu i Orkestar u Mostaru.

 

Kopirati
Drag cursor here to close