SKBM

Predstavljena 'Zdravstvena njega djeteta'

''Zdravstvena njega djeteta'' - kvalitetan udžbenik koji je namijenjen za liječnike, medicinske sestre i tehničare
Kultura / Knjige | 09. 07. 2021. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiga ''Zdravstvena njega djeteta'' predstavljena je danas na Klinici za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, koju su napisale prof. dr. sc. Darinka Šumanović-Glamuzina i doc. dr. sc. Marjana Jerković-Raguž u suradnji s Marinom Pandža, Jagodom Lesko i Tamarom Miličević, diplomiranim medicinskim sestrama.

Govoreći o knjizi, prof. Šumanović – Glamuzina istaknula je zadovoljstvo zbog činjenice kako je na prostoru Bosne i Hercegovina ovo iznimna knjiga koja objedinjuje sve teme vezane za zdravstvenu njegu djeteta, teorijske i praktične, te će, po riječima recenzenata knjige, vrijednost ovog djela tek biti prepoznata, navodi se na stranici Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru.

''Zapravo, radi se o jednom kvalitetnom udžbeniku koji je namijenjen za liječnike, medicinske sestre,tehničare kao i studente, kako Medicinskog fakulteta tako i Fakulteta zdravstvenih studija'', pojasnila je prof. Šumanović-Glamuzina te posebno istaknula izuzetan doprinos ovoj knjizi u vidu priloga koje su napisale medicinske sestre, Marina, Jagoda i Tamara.

''Knjiga je sažetak dugogodišnjeg stručnog i znanstvenog rada autorica. Ovo je zapravo samo temelj na kojem djelatnici Klinike za dječje bolesti SKB Mostar mogu dalje izgrađivati kuću znanja i humanizma'', zaključila je prof. Šumanović-Glamuzina.

Zadovoljstvo zbog izdanja ove knjige također je iskazala doc. dr. sc. Marjana Jerković-Raguž koja zajedno s ostalim kolegama s Klinike za sljedeću godinu već radi na pripremi nove knjige.

Knjiga je predstavljena u skromnom ambijentu Klinike za dječje bolesti  uz nadu da će predstavljanje sljedeće knjige biti upriličeno u novoj zgradi pedijatrije, kako bi usvojena teorijska i praktična znanja mogli primjenjivati u uvjetima koje zaslužuju i pacijenti, a i pedijatrijski djelatnici.

Kopirati
Drag cursor here to close