Dragan Teodorović Zeko

Zanimljiva fotomonografija Mostarca s kragujevačkom adresom

Dragan Teodorović Zeko, prihvativši rock scenu i pozornicu kao životnu sredinu, više od dva desetljeća kao profesionalni kamerman bilježi atmosferu, emocije i najzanimljivije trenutke na rock koncertima.
Kultura / Knjige | 21. 10. 2022. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot/Youtube  / Dragan Teodorović Zeko

Dragan Teodorović – Zeko, Mostarac nastanjen u Kragujevcu, objavio je u Srbiji fotomonografiju "To je bilo neko lepše i srećnije vreme", naslovljeno po stihovima iz pjesme Riblje Čorbe "Svirao je Dejvid Bovi".

Teodorović je ujedno priredio i izložbu fotografija iz ove monografije (otvorena je do 25. listopada u beogradskoj galeriji Ozon).

Autorski pogled s pozornice posvećen je publici rock koncerata diljem svijeta i preminulim suradnicima.

Dragan Teodorović Zeko, prihvativši rock scenu i pozornicu kao životnu sredinu, više od dva desetljeća kao profesionalni kamerman bilježi atmosferu, emocije i najzanimljivije trenutke na rock koncertima i kazališnim daskama.

Nakon 17 samostalnih izložbi diljem svijeta, dvije knjige i pet fotomonografija, došlo je vrijeme da se oda počast publici u vidu izložbe fotografija i fotomonografije, javlja RTV Kragujevac.

Video: Ljepše i sretnije vrijeme sa rock pozornica

U svojoj dugogodišnjoj karijeri Zeko je pratio mnoge glazbenike i grupe s prostora bivše Jugoslavije, bilježeći svojom kamerom neke nezaboravne trenutke.

U dva minula desetljeća ponajviše je surađivao s Neletom Karajlićem te Emirom Kusturicom, prateći njegov "The No Smoking Orchestra" na koncertima diljem svijeta.

Teodorović je 80-tih godina snimio neke kultne fotografije sudionika sarajevske i mostarske rock scene, što je vidljivo i iz ove fotomonografije.

Foto: Privatna arhiva / Fotomonografija "To je bilo neko lepše i srećnije vreme"
Kopirati
Drag cursor here to close