Slavni glumac

Will Smith razmišljao o očevom ubojstvu

"Sve što sam od tada uradio, uključujući osvajanje brojnih nagrada, bio je suptilan način isprike majci što tog dana nisam ništa poduzeo.''
Kultura / Knjige | 05. 11. 2021. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumac Will Smith će 9. studenog objaviti memoare, a već nekoliko puta iznenadio je javnost dijelovima koji su do sada objavljeni. Između ostalog, napisao je kako je razmišljao da ubije oca zbog porodičnog nasilja.

"Kada sam imao devet godina vidio sam kako otac udara majku toliko jako da se srušila na pod. Pljuvala je krv. Taj trenutak koji se dogodio u spavaćoj sobi odredio je moju budućnost", napisao je.

Trauma je utjecala na njegov život i karijeru.

"Sve što sam od tada uradio, uključujući osvajanje brojnih nagrada, bio je suptilan način isprike majci što tog dana nisam ništa poduzeo. Iznevjerio sam je, nisam mu se uspio suprotstaviti", dodao je.

Willovi roditelji William Carroll Smith Sr. i Caroline Bright počeli su odvojeno živjeti dok je glumac bio tinejdžer, a razveli su se 2000. godine. Will je spomenuo kako se bijes iz djetinjstva javio decenijama kasnije, dok se brinuo o ocu koji je imao rak.

"Jedne noći sam ga vozio u kolicima od spavaće sobe prema kupatilu. Prošli smo pored vrha stepenica i osjetio sam potrebu da ga gurnem. Kao dijete sam uvijek sebi govorio da ću osvetiti majku i ubiti ga kada budem dovoljno velik i jak i prestanem biti kukavica", naveo je.

Zastao je i pomislio da će se moći lako izvući ukoliko ubije oca. Međutim, uspio je odgnati tu misao i pomogao mu da stigne do kupatila.

Kopirati
Drag cursor here to close