U ovoj se pjesmi ne psuje...

Neobičan razlog: Will Smith objasnio zašto ne koristi psovke u glazbi

"Imao sam dvanaest godina kad sam se počeo baviti rap glazbom. Imao sam knjižicu u koju sam zapisivao tekstove s ružnim riječima. Moja je baka pronašla moju bilježnicu", kaže Will Smith.
Lifestyle / Zabava | 18. 01. 2020. u 11:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PopCrush / Glumac i glazbenik Will Smith

Will Smith je uspješni američki filmski glumac koji je ostavio značajnog traga i u glazbi, s naglaskom, naravno, na hip-hop, odnosno rap.

Iako većina glazbenika iz ove branše psuje u pjesmama poput kočijaša, Smith je jedan od rijetkih, ako ne i jedini, koji ne koristi psovke u svojim pjesmama, odnosno ako se baš 'omakne', onda je uistinu to iznimka.

Razlog zbog kojega je odustao od psovki u svojim tekstovima je uistinu zanimljiv.

Nedavno je u emisiji američkog moderatora Setha Meyersa kazao kako je njegova baka zaslužna za taj 'ćudoredni hip-hop'.

"Imao sam dvanaest godina kad sam se počeo baviti rap glazbom. Imao sam knjižicu u koju sam zapisivao tekstove s ružnim riječima. Moja je baka pronašla moju bilježnicu", kaže Will Smith.

Video: Will Smith - Men In Black (Video Version)

Baka je upisala svoju poruku za njega, koja ne samo da ga je duboko dojmila, nego mu je odredila i pravila ponašanja pri pisanju tekstova za pjesme.

"Dragi Willarde, osobe koje su istinski inteligentne ne trebaju koristiti takve riječi da bi se izrazili. Molim te, pokaži svijetu da si pametan onoliko koliko mi mislimo da jesi", poručila mu je baka.

Kad je ugledao poruku, prvo što mu je palo na pamet bilo je - opsovati!

Ipak, kad je promislio, okrenuo je 'ploču' i započeo pisati potpuno drukčijim stilom. Možda bi uspio napraviti karijeru i sa psovkama u tekstovima, ali ovako je dokazao da se može i bez njih.

Video: Will Smith - Switch (Official Video)
Kopirati
Drag cursor here to close