Suvremena Jane Austen

U Zagreb stiže autorica Bridgetona: Julija Quinn

Julia Quinn svojim je ljubavnim pričama tjednima držala prvo mjesto na listi najprodavanijih romana New York Timesa. Samo u Sjedinjenim Američkim Državama prodala je više od 18 milijuna primjeraka.
Kultura / Knjige | 03. 04. 2024. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakladnik Mozaik knjiga organizira niz kulturnih događaja tematski vezanih za serijal romana o obitelji Bridgerton povodom posjeta autorice Julije Quinn Zagrebu od 3. do 7. lipnja.

Raznolik program

Program koji će se odvijati tijekom Quinninog posjeta Zagrebu namijenjen je ljubiteljima njezinih povijesnih i ljubavnih romana, te uključuje Bridgerton pub-kviz, druženje s čitateljima u knjižari Hoću knjigu, promociju nove knjige u Parku Maksimir i ekskluzivni bal u Kavani Lav, poručuje nakladnik, te u priopćenju dodaje da će detalji i datumi svih događanja biti objavljeni na društvenim mrežama Mozaika knjiga.

Julia Quinn svojim je ljubavnim pričama tjednima držala prvo mjesto na listi najprodavanijih romana New York Timesa. Samo u Sjedinjenim Američkim Državama prodala je više od 18 milijuna primjeraka. Zbog nezaboravnih povijesnih romana koji su prevedeni na više od 41 jezika, brojni je nazivaju suvremenom Jane Austen.

Foto: Seventeen Magazine / Netflix je objavio prvi video iz druge sezone Bridgertona

Najgledanija serija u 76 zemalja svijeta

Prema njezinim romanima snimljena je i serija o obitelji Bridgerton koja se prikazuje na Netflixu. Tu povijesnu dramu prati preko 70 milijuna ljudi i najgledanija je serija u 76 zemalja svijeta, piše Nacional.

Na hrvatski su joj jezik do sad prevedeni romani "Kraljica Charlotte", "Zbroj naših poljubaca", "Ljepše od raja", "Mala laž", "Zbog gospođice Bridgerton", "Što se to zbiva u Londonu", "Živjeli su dugo i sretno", "Deset stvari koje volim kod tebe", "Tajni dnevnici gospođice Mirande Cheever", "Džentlmenska ponuda", "Vikont koji me volio", "Vojvoda i ja", "Gospodin Bridgerton", "Siru Phillipu s ljubavlju", "Tajna njegova poljupca", "Na putu do vjenčanja", "Kad je bio grešan" i brojni drugi, ističe nakladnik u priopćenju.

Foto: Netflix / 
Kopirati
Drag cursor here to close