''Od Franje do Franje''

U Širokom Brijegu predstavljen roman Anite Martinac

''Roman posvećujem onima koji istinu ljube, žrtve ne zaboravljaju, oprost i pomirbu žude, djeluju u ime Boga i pravde i sve zbog čiste ljubavi rade'', napisala je autorica na samom početku romana.
Kultura / Knjige | 22. 11. 2018. u 20:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roman ''Od Franje do Franje'' književnice Anite Martinac predstavljen je u četvrtak navečer u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg.

Ovaj zanimljivi roman uz prethodna dva romana Medaljon i Posljednji čini povijesnu trilogiju. ''Roman posvećujem onima koji istinu ljube, žrtve ne zaboravljaju, oprost i pomirbu žude, djeluju u ime Boga i pravde i sve zbog čiste ljubavi rade'', napisala je autorica na samom početku romana.

Foto: Bljesak.info / Predstavljanje romana

Nositelj radnje je Anica Škrobo, ali zapravo tipična hrvatska majka. Drugi svjetski rat pozobao joj je trojicu sinova, od kojih je najpoznatiji Vinko Škrobo, škripar. Sa svojim prijateljima dugo je odolijevao jugokomunistima, a oni su i zbog toga nemilosrdno proganjali i ubijali hrvatski puk, naročito škriparske obitelji.

Foto: Bljesak.info /  Anita Martinac 

Roman Anite Martinac nije samo roman, on je prvenstveno povijesno djelo, dokument, koje na primjeru jedne obitelji nevjerojatnom realnošću oslikava nedaće hrvatskog naroda u Hercegovini, ali i Hrvatskoj od austro–ugarskih vremena do konačnog osamostaljenja Republike Hrvatske i Domovinskog rata.

Kopirati
Drag cursor here to close