DHK HB

U Mostaru predstavljeno književno stvaralaštvo Fabijana Lovrića

Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) predstavilo je u srijedu u Mostaru književno stvaralaštvo Fabijana Lovrića.
Kultura / Knjige | 26. 02. 2020. u 17:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) predstavilo je u srijedu u Mostaru književno stvaralaštvo Fabijana Lovrića.

Time DHK HB nastavlja s Književnim susretima u sklopu kojih u Književnoj srijedi predstavlja stvaralaštvo članova tog društva.

Voditelj tribine Ivan Baković govorio je o književniku Lovriću s naglaskom na dječju književnost, a o književnom stvaralštvu Lovrića govorio je i Ivan Sivrić, predsjednik DHK HB i sam autor.

Književni susret glazbeno je uljepšao Robert Jurišić Cigo, priopćeno je iz DHK HB.

Fabijan Lovrić, rođen je u Tuzli 13. rujna 1953. godine, u Ljubačama i Kiseljaku završio osnovnu školu, u Tuzli srednju školu i Višu pedagošku akademiju, nakon čega nastavlja daljnji proces usavršavanja; u Beogradu diplomira novinarstvo.

U Zadru uspješno završava Visoku učiteljsku školu/magistar primarnog obrazovanja, a u Zagrebu je odslušao i položio ispite na Poslijediplomskom znanstvenom studiju književnosti gdje radi doktorsku disertaciju. Radi kao učitelj u OŠ "Domovinske zahvalnosti" u Kninu, diplomirani je novinar, urednik i priređivač novih izdanja, kulturni djelatnik, te je dopisnikom mnogih listova i znanstvenih časopisa.

Između ostalih riječ je o časopisima The Bridge, Kolo, Republika, Osvit, Hrvatska misao, Hercegovina franciscana, Zadarska smotra, Dubrovnik, Riječ, Književna rijeka, Književne novine, Raskovnik, Priroda, Mališa, Energoinvest, Zadarski list, Zadarski regional, Hrvatsko slovo, Školske novine, Dječje novine, Male novine, Mališa, Glas komuna, Vesela sveska, Glas koncila, Naša ognjišta, Luč, Zvrk, Cvitak, Radost, Modra lasta...

Objavljuje znanstvene i stručne radove. Sudjelovao je stručnim radom na Školi učitelja 2005. godine u Lovranu "Učenici, učitelji i roditelji zajedno na putu uspješnog odgoja i obrazovanja".

Za književni rad je nagrađivan te nekoliko puta bio u najužem izboru. Posebno je istaknut na organizaciji i sudjelovanju u humanitarnim akcijama za pomoć djeci s posebnim potrebama: u Kninu, Šibeniku, Rijeci, Zadaru, Tuzli, Mostaru, Dubrovniku, Osijeku, Cukrićima (Pula), Savici, Paunovcu, Gunji…

Kopirati
Drag cursor here to close