Narodna knjižnica HNŽ

U Mostaru predstavljen roman ''Tri tajne'' autorice Miljenke Koštro

Autorica je poeziju počela pisati još u osnovnoj školi a prvu zbirku pjesama književnica Miljenka Koštro objavila je tek u 39. godini života. Piše pjesme za djecu i odrasle, ali i prozu.
Kultura / Knjige | 06. 05. 2022. u 16:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć je u organizaciji Narodne knjižnice HNŽ, Mostar, u prepunoj Multifunkcionalnoj dvorani predstavljen roman ''Tri tajne'' autorice Miljenke Koštro.

''Bogatstvo svog stvaralaštva književnica već dugi niz godina dijeli s korisnicima naše Knjižnice pa je ovo samo nastavak divnog druženja. U njenim djelima ljubav prema Hercegovini je toliko jaka i autentična da je lako prepoznaju i oni kojima ovo podneblje nije blisko'', istaknula je Julijana Pavlović, ravnateljica Narodne knjižnice HNŽ-a, Mostar.

Publika je uživala u pisanoj riječi, glazbenim izvedbama nadarene Ive Tokić iz Čitluka te bajkovitim interpretacijama ulomaka romana "Tri tajne" koje je izvornom ikavicom nadahnuto pročitala priznata književnica Milena Jukić Bandić.

Foto: PR / U Mostaru predstavljen roman Tri tajne autorice Miljenke Koštro

''Svojim novim rukopisom “Tri tajne“ Miljenka Koštro želi prikazati život druge polovice prošlog stoljeća, zamišljeno mjesto koje može biti svako mjesto u Hercegovini, unutrašnjoj Dalmaciji, Zagori ili sličnim krajevima. Stavovi se žive tiho, a želje kao da se ne smiju ni izreći. Vodi se stalni sukob “mišljenja sela“, Božje volje i ljudskih potreba, ali i prava'', kazala je recenzentica romana, književnica Anita Martinac.

Autorica je poeziju počela pisati još u osnovnoj školi a prvu zbirku pjesama književnica Miljenka Koštro objavila je tek u 39. godini života. Piše pjesme za djecu i odrasle, ali i prozu.

''Ovo je moj drugi roman, a sedma knjiga. Roman 'Tri tajne' je hercegovačka priča. Iako pričam tužnu priču jedne obitelji, roman je ipak priča puna ljubavi'', izjavila je autorica.

Miljenka Koštro, djevojački Knezović, rođena je 13. svibnja 1964. godine u selu Broćanac u općini Posušje. Supruga je i majka troje djece, a danas obitelj živi u Viru kod Posušja. v2

Kopirati
Drag cursor here to close