Novi roman

'U kasno ljeto' pred Mostarcima

Uz autoricu će na promociji govoriti profesorica i teatrologinja Tina Laco i urednik Seid Serdarević.
Kultura / Knjige | 04. 02. 2022. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija romana "U kasno ljeto" Magdalene Blažević održat će se u petak, 11. 2. 2022. godine u Galeriji kraljice Katarine Kosača, u 19:00 sati.

Uz autoricu će na promociji govoriti profesorica i teatrologinja Tina Laco i urednik Seid Serdarević.

Fraktura, koja je objavila roman, navodi kako, kada vihor rata zahvati pitoreskno bosansko selo, on će pomesti i raznijeti cijeli svijet djetinjstva dviju djevojčica Ivane i Dunje i njihovih obitelji.

''Od bezbrižnih igara, nevinih djevojačkih snova i velikih maštanja neće ostati ništa, jer smrt će u napadu neprijateljske vojne jedinice jednu od njih, Ivanu, ostaviti u dobi mladosti, u vremenu kada je imala samo četrnaest godina. 'U kasno ljeto' moćan je roman u kojem Magdalena Blažević o jakim emocijama, o stanjima koja zauvijek obilježavaju čovjeka piše iz perspektive ubijene djevojčice stvarajući univerzalnu priču koja nadilazi Žepče i okolna sela, rijeku Bosnu i vrijeme u kojem je roman smješten te postaje univerzalna himna protiv ratovanja i ubojstava. Magdalena Blažević poput Agote Kristof ili Ingeborg Bachmann stvara svijet satkan od emocija koje kipte ispod savršeno preciznih i jasnih rečenica.'U kasno ljeto' roman je koji se čita polako jer njegovi strahovi, patnje, snaga, nadanja i tuga izviru iz svake riječi, čime se Magdalena Blažević svrstava u najbolje današnje spisateljske glasove'', navodi Fraktura.

Kopirati
Drag cursor here to close