Tetovirani grad

Slipičević promovirao novi roman u okviru "Mostarskog ljeta"

"Ovo je prva promocija ove knjige uopće. Naravno, u rodnom gradu i u pozitivnoj, finoj, atmosferi".
Kultura / Knjige | 26. 07. 2023. u 07:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Centru za kulturu Mostar u utorak je u sklopu međunarodne kulturne manifestacije "Mostarsko ljeto" održana promocija romana "Tetovirani grad" autora Harija Slipičevića.

"Ovo je prva promocija ove knjige uopće. Naravno, u rodnom gradu i u pozitivnoj, finoj, atmosferi. Mostarac, nostalgija, 'Mostarsko ljeto' sve je to povezano. Smatram da ova manifestacija treba Mostaru kao i općenito što više kulture. Svi se zajedno trudimo da podržavamo i u budućnosti ćemo se truditi da osiguramo što više kulturnih događaja u Mostaru", istaknuo je autor romana Hari Slipičević te otkrio šta ga inspirira za pisanje romana.

Foto: PR / Promocija romana Harija Slipičevića

"Pisanje je, da kažem, moj hobi, jer se bavim nečim drugim, biznismen sam. Hobi koji se 'oteo kontroli', zapravo sam postao uspješan književnik. inspirira me taj neki moj život i neka moja iskustva koja sam želio da prenesem na papir kroz neku malu fikciju", objasnio je Slipičević.

Roman "Tetovirani grad" je drugi dio trilogije te nastavak romana "Ključ besmrtnosti" - regionalnog bestselera koji je objavljen u više izdanja u regiji i svijetu te je preveden na četiri jezika. Knjigu je prije nekoliko mjeseci objavila izdavačka kuća Laguna iz Srbije.

Foto: PR / Promocija romana Harija Slipičevića

"Ovo je druga knjiga Harija Slipičevića koju smo izdali. Prva knjiga je bila 'Ključ besmrtnosti', sad se nastavilo sa knjigom 'Tetovirani grad'. To je jedan klasičan žanrovski avanturistički roman. Izdavačka kuća Laguna kao najveći izdavač u regiji, trudi se da, osim domaćih autora, objavljuje i autore iz Hrvatske, BiH i Crne Gore. Mnogo se trudimo da imamo što više autora iz cijele regije", naglasio je Srđan Krstić, urednik u izdavačkoj kući Laguna.

Moderator promocije bio je Goran Karanović, dok su događaj obogatili glumac Ali Kamer Aksoj, čitanjem odlomaka iz romana, i Barikelo, izvedbom glazbenih numera.

Foto: PR / Promocija romana Harija Slipičevića

Naredni događaj "Mostarskog ljeta" je u utorak, 1. kolovoza, a riječ je o promociji knjige "Putovanje kroz Bosnu 1530" autorice Bisere Suljić Boškailo koja će biti održana u Centru za kulturu Mostar sa početkom u 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close