Projekt ''Mostar čita''

Mostar nastavlja čitati: Školarci na druženju s književnicom Jasnom Ćorić

"Kaleidoskop" sadrži jedanaest priča u jedanaest slikovitih prikaza s biografskim elementima iz djetinjstva autorice.
Kultura / Knjige | 18. 05. 2022. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodna knjižnica HNŽ Mostar u okviru dugogodišnjeg projekta "Mostar čita" organizirala je predstavljanje dječje zbirke priča "Kaleidoskop", autorice Jasne Ćorić, priopćeno je u srijedu iz te knjižnice.

Ističe se kako "Kaleidoskop" sadrži jedanaest priča u jedanaest slikovitih prikaza s biografskim elementima iz djetinjstva autorice.

Dalje stoji kako je u interakciji s učenicima 4. razreda Treće osnovne škole iz Mostara, autorica prisutne prenijela u čarobni svijet djetinjstva.

''Motivi koje autorica ističe predstavljeni su kroz dječju igru i njihov doživljaj prirode i života. Plavetnilom neba, opčinjenošću rijekom Neretvom, otkrivanjem pećina, penjanjem po drveću, igrom na pržini, ali i mnogim drugim slikama autorica nam prikazuje ljepotu hercegovačkog ugođaja i života, prirode i tradicije promatrane pogledom kroz "Kaleidoskop"- objašnjeno je u priopćenju.

Iz knjižnice su pozvali sve ljubitelje pisane riječi da potraže "Kaleidoskop" na policama kako bi pogledali "što to zbirka u našoj prošlosti od zaborava čuva i ostavlja novim generacijama".

Narodna knjižnica HNŽ Mostar tijekom cijele godine organizira različite kvalitetne sadržaje za sve dobne skupine, a s ciljem poticanja i popularizacije čitanja, zaključeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close