Zlatni zmaj

Simiću slovenska povelja za aforizme

Kultura / Knjige | 28. 11. 2019. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 - Simiću slovenska povelja za aforizme

  / Simiću uručena povelja Zlatni zmaj

Književniku Nenadu Simiću iz Dervente uručena je Povelja sa srebrnom medaljom za drugo mjesto na Međunarodnom književnom takmičenju "Zlatni zmaj" za najbolje aforizme.

Simiću je dodijeljena i Povelja počasnog člana Udruženja srpskih književnika Slovenije ''za dugogodišnju požrtvovanost, nesebično pružanje pomoći očuvanju srpskog nacionalnog dostojanstva, tradicije, kulture i jezika''.

Priznanje je Simiću u Derventi uručio predsjednik Saveza srpske dijaspore Slovenije Saša Gajić, koji je rekao da Derventa ima vrsne pjesnike i književnike, među kojima je i Simić s kojim imaju veoma dobru suradnju.

"Vjerujem da će naša suradnja biti još bolja, sadržajnija i na dobrobit Srba u Republici Srpskoj i Sloveniji. Osim na polju kulture, značajnu podršku i saradnju imamo i u oblasti medija", rekao je Gajić, koji je i predsjednik Udruženja srpskih književnika u Sloveniji.

Dodao je kako Savez surađuje sa Srpskim književnim klubom "Vihor" iz Dervente, s kojima su realizirali i Međunarodni književni natječaj "Pesnikova duša" na kojem je sudjelovalo 59 autora iz Srbije, Slovenije i BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close