Klub knjige Ivo Andrić

Sikimić u Mostaru

Sikimić je do sada objavio knjige poszije 'Smotuljci', 'Ogrebotine', 'Moje kosti ujedaju', te romane 'Čvor na omči' i 'Katarina'.
Kultura / Knjige | 17. 04. 2023. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Klub knjige Ivo Andrić upriličit će u srijedu, 19. travnja u 19:30 druženje s književnikom Draškom Sikimićem iz Ljubinja.

O književnom radu Sikimića, uz autora koji je s romanom 'Čvor na omči' bio u užem krugu za nagradu NIN, govorit će književnik Almin Kaplan.

Sikimić je do sada objavio knjige poszije 'Smotuljci', 'Ogrebotine', 'Moje kosti ujedaju', te romane 'Čvor na omči' i 'Katarina'.

''Čini se kao da sam, iako čitavog života nesiguran u svaki svoj korak, jedino za ovaj roman bio siguran da će biti primijećen; a možda o tome nikako nisam ni razmišljao. Možda su za tako nešto odgovorni moja iskrenost i poštenje u postupku pisanja, za koje vjerujem da su postojali tokom rada na tekstu. Imao sam svoju priču koju nisam silovao nijednom od tema koje su provučene kroz radnju romana; postupio sam onako kako to i u životu radim: trudim se da ne dozvoljavam drugima (ljudima i događajima) da opterete moj život, pa tako sebi nisam dozvolio da opteretim život koji stvaram, i vjerujem da je možda to taj važni element koji su čitaoci prepoznali'', rekao je Sikimić ranije o romanu 'Čvor na omči' u intervjuu za beogradsko Vreme.

Njegov drugi roman, 'Katarina', višeslojna je priča o ljubavi, o potrazi za identitetom i smislom, kao odraz u ogledalu duhovnog stanja mladih ljudi ovog podneblja.

Kopirati
Drag cursor here to close