Josipa Pavičić predstavila knjigu

Šest milimetara zvuči tako malo, a može oduzeti život

Prekrasna Josipa podijelila je Mostarskoj publici svoju intimnu priču vezanu za samu dijagnozu zloćudne bolesti
Kultura / Knjige | 11. 11. 2017. u 19:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Šest milimetara zvuči tako malo, a u stvari je dovoljno da iz temelja uzdrma nečiji život. Moj život je iz temelja promijenjen upravo zbog tih 6 milimetara", rekla je Josipa Pavičić.

U organizaciji Narodne knjižnice HNŽ Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta, autorica Josipa Pavičić u subotu, 11. studenoga, u prostorijama Hrvatskog narodnog kazališta predstavila je svoju novu knjigu „Šest milimetara“.

Prekrasna Josipa podijelila je Mostarskoj publici svoju intimnu priču vezanu za samu dijagnozu zloćudne bolesti i provela ih kroz šest razina nužnih za liječenje: 1. Voljeti sebe bez obzira na sve, 2. Prihvatiti sebe, druge i sve događaje, 3. Odlučivanje, 4. Opraštanje, 5. Zahvalnost i 6. Smisao.

Uz autoricu, u promociji je sudjelovala i liječnica s Odjela onkologije KBC Mostar, dr.med. Martina Mladinović koja se obratila publici s edukativnim stajalištima i stajalištima s aspekta medicine.

Autorica je na kraju službenog predstavljanja saslušala i ohrabrila članice udruge ''Roza vrpca'' koji se također bore s teškom bolešću.

''Ako sam mogla ja, možeš i ti'', ''Kad daješ drugima, daješ sebi'' neke su od životnih poruka koje su oplemenile sve prisutne. Dio prihoda od prodaje svoje knjige, Josipa će darovati Europa Donni za kupnju aparata za intraoperativno zračenje. U programu su sudjelovale i članice plesne skupine ŠPK Zrinski.

Inače, ovo predstavljanje knjige je i zamišljeno tako da se publika osvijesti o važnosti pregleda i samopregleda te važnosti pravovremene reakcije.

'' Između bojazni da će se nešto desiti i nade da možda ipak neće, ima više prostora nego što se misli, Na tom usko, tvrdom, golom i mračnom prostoru provode mnogi od nas svoj vijek'', Ivo Andrić

Kopirati
Drag cursor here to close