O radu i problemima

Redovita godišnja Skupština Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne

Na upražnjena mjesta u Upravnom i u Nadzornom odboru izabrani su Anto Marinčić i Hrvoje Barbir u Upravni odbor te Mate Grbavac u Nadzorni odbor.
Kultura / Knjige | 11. 06. 2023. u 10:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru u subotu je održana redovita godišnja Skupština Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne (DHK HB) na kojoj su predsjednik DHK HB Ivan Baković i predsjednik Nadzornoga odbora DHK HB Srećko Marijanović nazočnim članovima Društva pročitali Izvješće o radu i financijsko izvješće za razdoblje između dviju Skupština, tj. od 11. lipnja 2022. do 10. lipnja 2023. godine.

Na upražnjena mjesta u Upravnom i u Nadzornom odboru izabrani su Anto Marinčić i Hrvoje Barbir u Upravni odbor te Mate Grbavac u Nadzorni odbor.

Novi članovi Društva, primljeni između dviju Skupština, predstavili su se čitajući svoje književne radove.

Prije same Skupštine, u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, fra Miljenko Stojić služio je misu zadušnicu za preminule članove Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

''Društvo danas broji 163 člana. Imajući u vidu sve okolnosti u kojima Društvo djeluje, planirali smo, započinjali i dovršavali poslove, projekte i aktivnosti koje smo ocijenili da možemo ostvariti, trudeći se omogućiti perspektivu za stabilan rad i djelovanje Društva. U takvom ozračju smo radili i izvršavali zadaće i ostvarivali postavljene ciljeve relativno uspješno. Priroda našega djelovanja je takva po svom karakteru da zahtijeva svakodnevnu nazočnost i sustavan rad. Nastojali smo stalno biti na raspolaganju članovima i javnosti. Održali smo uspješno tzv. hladni pogon i, prema našoj ocjeni, u nekim segmentima napredovalo u radu'', navodi se u početku Izvješća, dodaju kako od prošle izborne skupštine tijela Društva su se, prihvaćajući odgovornost, suočavala i dalje s nepovoljnim društvenim okolnostima, tako da osnovni problemi Društva nisu konačno riješeni.

Cjelovito izvješće o radu DHK HB može se pročitati na internetskoj stranici Društva: www.dhkhb.org, priopćeno je iz DHK HB.

 

Kopirati
Drag cursor here to close