Roman Munire Kovač Devlić

'Tišina' promovirana u Mostaru

U programu su sudjelovali Ajla Srna i Elvir Ćurovac sa Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu te učenici IV osnovne škole iz Mostara Džanan Pišmo i Sara Čelebić.
Kultura / Knjige | 29. 11. 2019. u 18:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roman 'Tišina' autorice Munire Kovač Devlić promoviran je u mostarskom Centru za kulturu.

U programu su sudjelovali Ajla Srna i Elvir Ćurovac sa Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu te učenici IV osnovne škole iz Mostara Džanan Pišmo i Sara Čelebić.

Foto: Bljesak.info / Promocija knjige Munire Kovač Devlić

''Preplitanjem poglavlja i prožimanjem sudbina kroz dramatične događaje likova romana izlaže se kompleksna priča o mladim ljudima koji prolaze kroz iskustvo bliskog prijateljstva i odlaze individualnim stazama samostalnog životnog puta. Interakcija različitih karaktera odvija se na neizbježnoj skali krajnosti – u spektru od sumornog i tužnog do čežnjivog i radosnog, a gdje dolazi do ispoljavanja najintimnijih ljudskih osjećanja i poimanja – iskazanih kroz afektne gestove, širokogrudu suosjećajnost, očaravajuće talente i nesvakidašnje sposobnosti – čineći da se na stranama romana u nenaslutivom ritmu razlijeva gorki okus i čežnjivo treperenje'', napisao je u svojoj recenziji romana Ibrahim Osmanbašić.

Munira Kovač Devlić je rođena 1981. godine u Jablanici. U Mostaru je 2015. godine diplomirala na Fakultetu humanističkih nauka, odsjek za bosanski jezik i književnost, a 2017. stiče zvanje magistra komunikologije.

Objavljivala je poetske, prozne i dramske tekstove. Promotor knjige je Ibrahim Osmanbašić, moderator Bea Balta.

Kopirati
Drag cursor here to close