Književnost

U Mostaru promovirana knjiga ''Pričala nam teta Knjigolina''

"Bila jednom jedna Knjigolina. Živjela je u jednoj knjizi i ponekad izlazila iz te svoje zemlje kako bi djeci ispričala priče. Neke od tih priča mirisale su na kolače, neke su se slagale s godišnjim dobima''
Kultura / Knjige | 22. 11. 2019. u 18:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Narodne knjižnice HNŽ, Mostar 21. studenog 2019. godine, održana je promocija knjige za djecu ''Pričala nam teta Knjigolina'', književnice Jagode Iličić.

Na predstavljanju knjige za djecu, književnica se družila se s učenicima OŠ SSK, Mostar i učenicima Međunarodne škole, Mostar, promovirajući važnost knjige i čitanja.

Foto: PR / U Mostaru promovirana knjiga ''Pričala nam teta Knjigolina'' 

Zbirka priča za djecu ''Pričala nam teta Knjigolina'' donosi dvadeset devet priča, namjenjenih učenicima prvih i drugih razreda a posebno su istaknute priče za knjigoljupce, superčitače.

Foto: PR / Promovirana knjiga ''Pričala nam teta Knjigolina'' 

Inače, književnica Jagoda Iličić je višestruko nagrađivano ime dječje književnosti. Piše priče, pjesme, igrokaze, novele, romane.

Autorica je čitanke Liliput za prvi razred devetogodišnje škole i koautorica čitanki za osnovnu školu: 'Potraga za blagom', 'Čarobna šuma', 'Čarolije malog svijeta'.

Foto: PR / Velika zainteresiranost djece za knjigu

Priče i pjesme su joj prevedene na njemački, engleski, arapski i francuski jezik. Društvo pisaca BiH, dodijelilo joj je godišnju nagradu za 2017. godinu, u kategoriji knjiga za djecu i mlade, za knjigu ''Put u središte priče''.

Foto: PR / Promovirana knjiga ''Pričala nam teta Knjigolina''

Književnica je pobjednica ''Natječaja za najbolju neobjavljenu priču za djecu i mlade za 2018. godinu'', koji je bio raspisan u povodu Prvog festivala dječje knjige "Stablo nasred svijeta'' u organizaciji Narodne knjižnice HNŽ, Mostar.

Foto: PR / Mališani na promociji knjige

"Bila jednom jedna Knjigolina. Živjela je u jednoj knjizi i ponekad izlazila iz te svoje zemlje kako bi djeci ispričala priče. Neke od tih priča mirisale su na kolače, neke su se slagale s godišnjim dobima, a neke su bile nestašne kao djeca na velikom odmoru. Djeca su voljela njene priče, a ona je voljela djecu. I tako su živjeli sretni, čitali i pričali priče, do kraja ove knjige''.

Foto: PR / 
Foto: PR / 
Kopirati
Drag cursor here to close