Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne

Predstavljeno književno stvaralaštvo pjesnika Vlatka Majića

Kultura / Knjige | 31. 10. 2017. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Kroz Majićeve rečenice titra duša tipičnog južnohrvatskog mjesta

Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) u utorak je u Mostaru predstavilo književno stvaralaštvo pjesnika Vlatka Majića.

O književnom djelu govorio je književnik fra Miljenko Mića Stojić i voditelj tribine, književnik Ivan Baković, priopćeno je iz DHK HB.

"Kroz Majićeve rečenice titra duša tipičnog južnohrvatskog mjesta, s ove ili one strane granice, svejedno, ništa ta ljudska odredba ne znači. Ono živi svojim uobičajenim životom ulijevajući se u budućnost", kazao je fra Miljenko, napomenuvši kako Majić opaža svijet oko sebe bojeći se da ne bismo obeščastili svoj hod kuglom zemaljskom u ova burovita vremena.

Majić je, istina, davno dokazao i svoju književnu nadarenost i svoj osjećaj za domovinu, ali vatru "uvijek treba držati upaljenom da se ne ugasi i da se ne ohladimo". A on ju je baš dobro razbuktao, dodao je fra Miljenko.

Vlatko Majić (Vitina kod Ljubuškog, 1956.), književnik i profesor književnosti. Živi i radi u Zadru i Pagu. Piše poeziju, prozu, igrokaze i književne kritike. Pjesme su mu prevođene na talijanski, engleski, njemački, francuski i slovenski jezik. Nagrađivan za poeziju i prozu, te je zastupljen u čitankama i antologijama u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Član je Društva hrvatskih književnika, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close