O životu u medijima

Predstavljen 'Život na stiku'

''Ovo nije knjiga jedne izdavačke sezone, nego je knjiga mog života na neki način. Tako da se o njoj može govoriti bez opterećenja na godinu izdanja.''
Kultura / Knjige | 21. 12. 2021. u 15:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiga ''Život na stiku – 40 godina na radiju, televiziji i printanim medijima'' autora Dževdeta Tuzlića predstavljena je danas u Kamernom teatru 55 u okviru regionalnog festivala ''Dani Jurislava Korenića''.

Tuzlićeva knjiga objedinjava dio opusa, sadržanog u susretima sa nekim od najeminentnijih aktera svjetske, europske, regionalne i bosanskohercegovačke kulturne scene.

Knjiga je svojevrsno dokumentarno putovanje kroz vrijeme novinara koji je svoj radni vijek s više od 40 godina posvetio prije svega kulturi.

Dugogodišnji novinar i direktor Media Centra Boro Kontić prisjetio se zajedničkih novinarskih početaka i učenja novinarskog zanata sa Dževdetom Tuzlićem. On je istaknuo da je Tuzlićeva knjiga, kao novinara koji se posvetio kulturi, o pravim vrijednostima, te istaknuo njenu dokumentarističku vrijednost.

Medijski analitičar i novinar HINA-e Ranko Mavrak istaknuo je također dokumentaristički značaj Tuzlićeve knjige te istaknuo da na oko 500 stranica nudi iskustvo i pouku osobe koja je više od 40 godina prisutna u svijetu novinarstva.

Tuzlić je ovom prilikom kazao da ovo nije knjiga za sladokusce pisane riječi, ''Život na stiku'' knjiga je za ljubitelje bolje prošlosti, koji mogu u njoj pronaći neke elemente prije svega iz sfere kulture.

''Ovo nije knjiga jedne izdavačke sezone, nego je knjiga mog života na neki način. Tako da se o njoj može govoriti bez opterećenja na godinu izdanja. Ja sam je izdao u povodu 40 godina mog profesionalnog rada'' - kazao je Tuzlić.

On je također rekao da je knjiga prvi put predstavljena 10. aprila 2019. godine na godišnjicu osnivanja nekadašenjeg Radio Sarajeva.

"Život na stiku'' s podnaslovom "40 godina na radiju, televiziji i printanim medijima'', presjek je višedecenijske novinarske prakse prisutne u emisijama iz kulture koje je autor radio na radiju i televiziji, te njegova pisanja u printanim medijima, odnosno u emisijama ''Treća dimenzija'', Drugog programa Radio Sarajeva, na kanalima FTV i BHT1, ''Nezavisnim novinama''…

Izdavač knjige je KULT-B Sarajevo, a suizdavač Planjax iz Tešnja.

Kopirati
Drag cursor here to close