Narodna knjižnica HNŽ

Otvoren ''Tjedan Andersena'' u Mostaru

Kako je živio i stvarao H. C. Andersen, koja su njegova najpoznatija djela te s kojim se sve izazovima nosio tijekom odrastanja - doznali su svi koji su se našli na dječjem odjelu i u multimedijalnom prostoru Narodne knjižnice HNŽ.
Kultura / Knjige | 03. 04. 2023. u 15:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta Mostar čita te obilježavanja Međunarodnog dana dječje knjige, u organizaciji Narodne knjižnice HNŽ, Mostar, zanimljivim edukativnim predavanjem, danas je i službeno otvoren ''Tjedan Andersena''.

Predavanje je priredila i vodila književnica za djecu Milena Jukić Bandić, a u programu su sudjelovali učenici 4. razreda Osnovne škole Antuna Branka Šimića iz Mostara.

Kako je živio i stvarao H. C. Andersen, koja su njegova najpoznatija djela te s kojim se sve izazovima nosio tijekom odrastanja i svog plodonosnog stvarateljskog rada, doznali su svi koji su se danas našli na dječjem odjelu i u multimedijalnom prostoru Narodne knjižnice HNŽ, Mostar.

Spisateljica je predstavila i svoj bogati opus među kojima su: Pustolovina pšeničnog zrna, Marta i Fran u oblacima, Marta i Fran na vilinskom tragu, Umišljena bubamara, Zagrljaj pletene hobotnice, Nebeski letači, Čarobna plesačica i druge priče, a najavila je i svoje nove slikovnice Bljeskica i Čudesni otok, koje bi trebale izići do kraja godine.

Pročitajte još

Kako književnica Jukić Bandić posjeduje čudesan dar pisanja i pripovijedanja, potvrdili su i oduševljeni sudionici današnjeg programa.

Inače, Međunarodni dan dječje knjige obilježava svake godine, 2. travnja, s ciljem popularizacije knjige i razvijanja ljubavi prema čitanju, a ''Tjedan Andersena'', već se više puta pokazao izvrsnim promotorom pisane riječi.

U tjednu koji je pred nama, članovi Narodne knjižnice HNŽ, Mostar, moći će uživati u brojnim zanimljivim sadržajima, pomno osmišljenim te prilagođenim različitim dobnim skupinama.

Raspored istih javno je objavljen i na mrežnim stranicama Knjižnice te se pozivaju svi zainteresirani da se što prije prijave na željene sadržaje jer je broj mjesta ograničen, priopćeno je iz Narodne knjižnice HNŽ Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close