Narodna biblioteka Mostar

Mostar ponovo čita

''U tijeku kampanje organizirali smo niz sadržaja, promocija, druženja, poklanjanja knjiga, posjeta školama i vrtićima, radionica'', priopćila je Narodna bibilioteka Mostar.
Kultura / Knjige | 31. 03. 2023. u 11:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U cilju afirmacije čitanja i razvijanja čitalačkih navika JU Narodna biblioteka Mostar je u 2022. godini pokrenula kampanju o važnosti i dobrobitima čitanja.

Naziv kampanje je ''Mostar ponovo čita'' a za početak kampanje je odabran mjesec travanj - mjesec knjige.

''U tijeku kampanje organizirali smo niz sadržaja, promocija, druženja, poklanjanja knjiga, posjeta školama i vrtićima, radionica. Posebno ističemo aktivnost besplatno članstvo za koju se nadamo da će postati naša tradicionalna aktivnost. Aktivnošću koju smo nazvali ''besplatno članstvo'' bila su osigurana sredstva (donatori, pravna i fizička lica) za besplatne godišnje članarine u biblioteci. Odabir učenika za besplatno članstvo bio je urađen u suradnji sa direktorima osnovnih i srednjih škola, a ciljna grupa su učenici slabijeg imovinskog stanja, djeca bez roditeljskog staranja, osobe sa posebnim potrebama i učenici generacije'', priopćeno je iz Narodne biblioteke Mostar.

Bit će organizirano niz radionica i druženja s književnicima, posjete osnovnim i srednjim školama (čitanje i razgovor o pročitanom) kao i aktivnosti vezane za besplatno članstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close