Svaka čast!

Općina nastavlja financirati besplatno članstvo u biblioteci

Općina Centar je nastavila finansirati besplatno članstvo u Biblioteci Sarajeva, a taj projekat je pokrenut 2018. godine s ciljem povećanja broja čitalaca među mladima sa područja središnje gradske općine.
Kultura / Knjige | 16. 02. 2021. u 18:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Centar je nastavila financirati besplatno članstvo u Biblioteci Sarajeva, a taj projekt je pokrenut 2018. godine s ciljem povećanja broja čitatelja među mladima s područja središnje gradske općine.

Otkako je pokrenut projekt, u prethodne dvije godine povećan je broj članova u 16 bibliotečkih pozajmnih odjeljenja Javne ustanove Biblioteka Sarajeva.

Općina Centar je ponovo tijekom prošle godine u Proračunu izdvojila 10.000 KM za tu namjenu, priopćeno je iz Općine.

Zahvaljujući tome od 1. listopada do 31. prosinca 2020. godine pogodnost besplatnog učlanjenja su iskoristila 242 korisnika Biblioteke.

- Sustav učlanjenja ili obnove članstva je veoma jednostavan. Uz predočenje osobne iskaznice ili CIPS-ove prijavnice kao dokaza mjesta stanovanja i starosne dobi ovaj proces se može završiti u bilo kojem odjeljenju JU Biblioteka Sarajeva - navodi se u priopćenju.

Korisnici ove biblioteke imaju na raspolaganju bibliotečki fond s više od 260.000 knjiga.

Biblioteke Sarajeva su prateći moderne trendove i zahtjeve čitatelja uvele uslugu iznajmljivanja elektronskih čitača knjiga, biblioterapije i Book Crossinga, svojevrsne globalne čitaonice slobodnih, putujućih knjiga.

Ta institucija pruža usluge putem sustava COBISS (kooperativni online bibliografski sustav i servisi) koji je prošle godine uveden na svih 16 pozajmnih odjeljenja, a koji omogućuje lakši i brži pristup novim ostvarenjima domaće i strane beletristike, stručne knjige, lektire, časopise i stripove, ali i besplatno sudjelovanje u brojnim radionicama, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close