Narodna knjižnica HNŽ

Održana radionica ''Je li ljubav osjećaj ili odluka?''

Razmjenjivali su mišljenja, iskustva, a razbijene su i poneke zablude.
Kultura / Knjige | 15. 02. 2022. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Narodnoj knjižnici HNŽ, Mostar, u ponedjeljak je održana interaktivna radionica u okviru koje se odvila debata povodom Dana zaljubljenih. Tema debate bila je ''Je li ljubav osjećaj ili odluka?''.

Mostarski srednjoškolci, učenici Srednje prometne škole Mostar, u pratnji profesorice Iris Pejković i učenika Srednje elektrotehničke škole Ruđera Boškovića Mostar, u pratnji profesorice Elvire Gagro pokazali su zavidno znanje u pogledu argumentacije u kontekstu prethodno navedene teme.

Razmjenjivali su mišljenja, iskustva, a razbijene su i poneke zablude. Potvrdili su glavne razlike između pojmova zaljubljenost - ljubav, osjećaj - odluka, a naposljetku i raskrinkali neke od toksičnih obrazaca u odnosima. I premda Dan zaljubljenih glorificira partnersku ljubav, ovaj dan ipak nam može biti podsjetnik da je esencijalni oblik ljubavi onaj koji izgradimo prema samima sebi.

Zaključili su da je svaka ljubav, iako ponukana osjećajem, temeljena na svakodnevnoj odluci da se u ljubavi i ostane.

Ovaj događaj je bio prigoda da se dodijele i zahvalnice najvolonterima Narodne knjižnice HNŽ Mostar za dugogodišnju uspješnu suradnju te izniman doprinos knjižnici. Nesebično darivajući sebe pokazali su ljubav prema čovjeku, jednu posebnu dimenziju ljubavi.

Organiziranjem različitih programa i aktivnosti Narodna knjižnica HNŽ, Mostar stalno dokazuje da se etablira kao ozbiljna kulturno-obrazovna ustanova koja u suradnji s drugim, srodnim ustanovama promiče projekte od koristi za širu društvenu zajednicu,  posebno u ovo izazovno digitalno doba, u kojem se sve manje čita.

Kopirati
Drag cursor here to close