Imena dobitnika

Odabrani najbolji radovi Tropletova literarnog natječaja 2023

Na natječaj je pristigao veliki broj radova učenika osnovnih i srednjih škola
Kultura / Knjige | 16. 06. 2023. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Hrvatske kulturne zajednice Troplet, u povodu svetkovine sv. Josipa, zaštitnika hrvatskoga naroda, očeva i naše Zajednice, objavio je Natječaj za najbolji neobjavljeni literarni rad učenika osnovnih i srednjih škola. U skladu s proglašenom Europskom godinom vještina, teme natječaja su bile, za osnovne škole Vještine usvajam i svijet osvajam a za srednje škole Vještina je moja vrlina.

Na natječaj je pristigao veliki broj radova učenika osnovnih i srednjih škola. Tropletovo prosudbeno povjerenstvo u sastavu: prof. Viktor Zubac, prof. Danijela Skoko, prof.dr.sc. Marko Tokić i prof.dr.sc. Antun Lučić je vrjednovalo sve radove, izdvojilo najuspjelije koji zadovoljavaju uvjete natječaja a zatim odabralo po pet najboljih uradaka za obje kategorije.

U kategoriji osnovnih škola najbolji radovi su:

  1. mjesto: Ana Matošević, OŠ Ivan fra Frano Jukić, Usora
  2. mjesto: Anđela Talić, OŠ Petra Bakule, Mostar
  3. mjesto: Anđelo Semren, OŠ Ivan Goran Kovačić, Zabrišće, Livno
  4. mjesto: Anja Bošnjak, OŠ KŠC Sveti Josip, Sarajevo
  5. mjesto dijele: Marija Pejić, OŠ Marka Marulića, Ljubuški i Karla Topić, OŠ Gromiljak, Kiseljak

U kategoriji srednjih škola najbolji radovi su:

  1. mjesto: Jakov Kraljević, Gimnazija fra Dominika Mandića, Široki Brijeg
  2. mjesto: Aldin Kadušić, MSŠ Stjepan Radić, Usora
  3. mjesto: Sara Novak, Srednja medicinska škola Sestara milosrdnica, Mostar
  4. mjesto: Dragan Boban, Gimnazija fra Grge Martića, Mostar
  5. mjesto: Ivana Mišković, ŠC fra Martina Nedića, Orašje

Najesen, u okviru manifestacije Tropletovi dani kulture – vjera, baština, identitet biti će organiziran književni susret na kojem će, uz prigodan kulturni program, biti predstavljen Zbornik najuspjelijih radova te dodijeljene nagrade i pohvalnice najuspješnijim autorima koji će predstaviti svoje uratke. O točnom mjestu i vremenu održavanja Književnog susreta autori, njihove škole kao i cjelokupna javnost će biti blagovremeno obaviješteni.

''Od srca hvala svim mladim autorima koji su poslali svoje uratke, pozivamo ih da i dalje razvijaju svoje vještine i talente kao i ljubav prema materinskom jeziku, lijepoj riječi, književnosti i kulturi općenito'', poručili su organizatori..

Također zahvalili su Prosudbenom povjerenstvu na zahtjevnu i važnu poslu koji su obavili, a posebno sveučilišnim profesorima i književnicima Marku Tokiću i Antunu Lučiću koji su već godinama dio ovog povjerenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close