Natječaj otvoren do 1. svibnja

Tropletov literarni natječaj za učenike

Ovogodišnje teme natječaja se usmjerene potrebi i izgradnji mira kao trajne, kršćanske i univerzalne vrijednosti: u svijetu, među narodima, u narodu, obitelji i ljudskoj savjesti.
Kultura / Flash | 21. 03. 2022. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potičući ljubav prema materinskome jeziku i trajno zanimanje za pisanu riječ, Upravni odbor Hrvatske kulturne zajednice Troplet, u povodu svetkovine sv. Josipa, zaštitnika hrvatskoga naroda, očeva i naše Zajednice, objavljuje natječaj za najbolji neobjavljeni literarni rad učenika osnovnih i srednjih škola.

Teme natječaja su sljedeće:

Za osnovne škole: Lijepo je živjeti u miru

Za srednje škole: Mir je djelo pravde

Ovogodišnje teme natječaja se usmjerene potrebi i izgradnji mira kao trajne, kršćanske i univerzalne vrijednosti: u svijetu, među narodima, u narodu, obitelji i ljudskoj savjesti.

Pravo sudjelovanja imaju učenice i učenici svih osnovnih i srednjih škola. Radovi, prozni ili poetski, moraju biti napisani na hrvatskome jeziku, sadržajno odgovarati temi natječaja i biti nadahnuti kršćanskim vrjednotama. Tekstovi radova trebaju biti napisani na računalu, u Word dokumentu na najviše tri stranice teksta. Učenici se na natječaj mogu prijaviti preko svojih škola ili samostalno. Pristigle radove će ocijeniti prosudbeno povjerenstvo priznatih stručnjaka za hrvatski jezik i književnost. Po pet najboljih radova u obje kategorije dobit će pohvalnice, a  po tri najbolja rada i novčane nagrade:

Prvo mjesto: 200,00 KM

Drugo mjesto: 100,00 KM

Treće mjesto: 50,00 KM

Natječaj je otvoren od svetkovine sv. Josipa (19. ožujka 2022.) do blagdana sv. Josipa Radnika (1. svibnja 2022.).

Radove s obveznim osobnim podatcima (ime i prezime, adresa, telefon, mjesto, škola i razred) potrebno je poslati do 1. svibnja 2022. godine elektroničkom poštom na adresu:

[email protected]

Imena najuspjelijih autora bit će objavljena do 10. lipnja 2022. u tiskovnim i elektroničkim medijima te na FB profilu i internetskoj stranici HKZ Troplet. Cjelovite pobjedničke radove objavit ćemo na našoj stranici i u Zborniku izabranih radova s Natječaja.

Predstavljanje Zborniku izabranih radova te dodjela pohvalnica i nagrada će se prirediti na jesen u okviru Tropletovih dana kulture. Tropletovi dani kulture svake godine započinju oko spomendana kraljice Katarine, koji se obilježava 25. listopada..

Sve ostale informacije mogu se zatražiti na e-adresi [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close