Papa Franjo

"Obitelj je dragocjeno blago" o ključnim ulogama očeva i majki

Kultura / Knjige | 20. 11. 2015. u 22:38 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiga "Obitelj je dragocjeno blago", koja sadržava kateheze o obitelji što ih je papa Franjo održao od listopada 2014. do listopada 2015., predstavljena je u petak u splitskoj nakladnoj kući Verbumu.

"Ove kateheze će naići na šire zanimanje zato što u njima papa Franjo progovara o obitelji kao zajedničkom životu koja određuje život svakog pojedinca, i u njima autor izražava duboku zabrinutost za temelje obitelji", istaknuo je glavni urednik Verbuma Petar Balta.

Objasnio je kako u katehezama koje su objavljene u knjizi papa Franjo promišlja o događajima u obitelji, problemima, nesporazumima, svađama i bolestima, ali i o ključnim ulogama očeva i majki u obitelji te o važnosti baka i djedova.

Po Baltinim riječima, papa Franjo također progovara i važnosti molitve te o zaručništvu i aktualnim pitanjima rastave i roditeljstva u modernom društvu.

"Sva ta i mnoga druga pitanja Papa rasvjetljuje vjerom i nadom u Uskrsloga", rekao je Balta, ističući kako će mudra i jednostavna životna promišljanja pape Franje biti od goleme važnosti svima koji žele osnažiti svoj obiteljski život i onima koji su na bilo koji način u kontaktu s obiteljima.

Istaknuo je kako su knjige pape Franje omiljene i čitane u hrvatskom narodu jer je njegov stil vrlo pristupačan i razumljiv običnom čovjeku.

Kopirati
Drag cursor here to close