Iza kojih se krije priča o propadanju gradova

Nova knjiga Magdalene Blažević: ''Snovit roman o izvanvremenskoj ljubavi, prepun fine erotike i ljubavnih scena''

Uskoro izlazi nova knjiga Magdalene Blažević - Sezona berbe
Kultura / Knjige | 20. 08. 2023. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovačka književnica Magdalena Blažević, ovogodišnja dobitnica nagrade tportala, jedne od najprestižnijih književnih nagrada na ovim prostorima uskoro izdaje novu knjigu ''Sezona berbe'.

''Sezona berbe zatravit će čitatelje senzualnošću i neuobičajenim metaforama te poetskom snagom prepoznatljivom za pripovjedački glas Magdalene Blažević'', napisao je o knjizi Seid Serdarević glavni je urednik u izdavačkoj kući Fraktura, koja će izdati Magdaleninu knjigu.

"Nakon kratkotrajne ljubavne afere s puhačem stakla fotografkinja Una, pod izgovorom da priprema izložbu, odlazi u davno napušteno selo, u roditeljsku kuću, da bi se udaljila od nepodnošljive svakodnevice.

Okom svoga analognog fotoaparata, naslijeđenog od majke Ide, bilježi svoje unutarnje osjećaje izvanjskim slikama. O povratku, neizrecivoj čežnji, lutanjima selom i obližnjim gradićem govori svom ljubavniku, a fotografirajući ostatke zlih vremena nagovještava nekoliko desetljeća staru ljubavnu priču svoje majke, koja se, iako udana, zaljubila u jednog drugog majstora, te je kao i Una danas bila spremna započeti novi život'', piše Serdarević.

Sezona berbe Magdalene Blažević snovit je roman o izvanvremenskoj ljubavi, koji je smatra Serdarević, prepun fine erotike i neponovljivih ljubavnih scena iza kojih se krije priča o propadanju gradova, poetici napuštenih prostora i nemogućnosti prevladavanja traume.

Magdalena Blažević (1982.) rođena je i odrasla u Žepču. Diplomirala je hrvatski i engleski jezik i književnost. Kratke priče su joj objavljene u književnim časopisima i na književnim portalima: Balkanski književni glasnik, Riječi, Život, Ajfelov most, Strane, Astronaut itd. Neke od njih prevedene su na engleski, ruski i makedonski jezik. Dobitnica je nekoliko nagrada za najbolju priču. Živi i radi u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close