Pero Pavlović

Neumski pjesnik objavljen u Barceloni

Ovo je četvrta knjiga nekog hrvatskog autora objavljena u ovoj nakladničkoj kući.
Kultura / Knjige | 07. 11. 2022. u 20:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakladnička kuća Kataleni 2000 S. L. sa sjedištem u Barceloni, u svojoj je biblioteci Poiesis Forum krajem listopada objavila knjigu Pere Pavlovića ''Clase de biología y otros poemas'' (''Sat biologije i druge pjesme'').   

Na španjolski ju je prevela i predgovor napisala hispanistica Željka Lovrenčić, uredio ju je Jordi García Jacas a financijsku potporu za prijevod dalo je Ministarstvo kulture RH. Knjiga sadrži šezdesetak pjesama iz Pavlovićevih zbirki ''Sat biologije i Prirodoslovlje''.    

U predgovoru naslovljenom ''Pjesnik ljubavi i vjere'', Lovrenčić između ostalog ističe: ''Mogli bismo reći da su ovdje okupljene pjesme ljubavi i nade, radosti i vjere. Pjesnik smatra da svaki čovjek ima unaprijed određenu sudbinu, križ koji nosi dok korača svojim životnim stazama. On mu krči put prema svjetlosti i dobru. Jer, samo ako na našemu životnom putu činimo dobro i drugim bićima nudimo toplinu i ljubav, čeka nas vječnost puna svjetlosti – zaključuje. No, čovjekov životni put nije jednostavan: često je posut nedaćama i preprekama u vidu boli i kušnji''.

Ovo je četvrta knjiga nekog hrvatskog autora objavljena u ovoj nakladničkoj kući u prijevodu Željke Lovrenčić koja će je uskoro predstaviti i u Čileu.

Kopirati
Drag cursor here to close