Treći ponedjeljak

Mostarski klub za koji niste čuli

''Mislim da se o čitanju više priča, nego što se zapravo čita. Pogotovo u svijetu Interneta, gdje imate Instagram i knjige se samo naslikavaju, a malo toga se čita'', kazala je osnivačica Kluba čitatelja Treći ponedjeljak - Marija Smoljan.
Kultura / Knjige | 22. 11. 2022. u 18:41 M.L. | Bljesak.info
Treći ponedjeljak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina entuzijasta koja se sastaje svakog trećeg ponedjeljka u mjesecu, kada razgovaraju o knjizi koju su pročitali proteklog mjeseca - otvorila nam je ''vrata'' svoje rasprave i razgovora ovog mjeseca.

Neobičan klub, za koji mnogi - sigurni smo, nisu čuli.

Zovu se simbolično Treći ponedjeljak, a lokacije svojih sastanaka mijenjaju. Ovaj put smo ih pronašli u Klubu knjige ''Ivo Andrić''. Razgovarali su o ''Korekcijama'' Jonathana Franzena, a s nama su podijelili i detalje nastanka Kluba, motivacije za čitanjem, stanjem u književnosti - te su nam otkrili i kada čitaju u vremenu kada ''nitko nema vremena''.

Za knjigu se, kažu - uvijek ima vremena.

U frizerkom salonu, dok se čeka pregled kod liječnika, pred spavanje - nije bitno gdje, najvažnije je da se čita.

''Mislim da se o čitanju više priča, nego što se zapravo čita. Pogotovo u svijetu Interneta, gdje imate Instagram a knjige se samo naslikavaju, malo toga se čita - mislim da je omjer pročitanog i onoga kako se predstavljaju knjige ogroman'', kazala je osnivačica Kluba čitatelja Treći ponedjeljak - Marija Smoljan.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close