Knjige na posudbi

Mostarci čitaju: Male ulične biblioteke skoro prazne

Mostar je za Svjetski dan knjige dobio je male ''ulične'' biblioteke na pet lokacija, na kojima građani imaju priliku posuditi knjigu na čitanje, kasnije je vratiti ili zamijeniti nekom drugom.
Kultura / Knjige | 24. 01. 2022. u 14:51 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Većina malih uličnih biblioteka u Mostaru koje su postavljene u travnju prošle godine su prazne.

Fotograf portala Bljesak.info obišao je nekoliko njih te uvidio kako su tri skroz prazne, a u jednoj je ostala samo jedna knjiga. Knjige su očito na posudbi i u rukama onih koji su željni novih redaka znanja.

Inače u pet 'kućica' stavljeno je oko 300 knjiga.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Male ulične biblioteke u Mostaru

Podsjećamo, Mostar je za Svjetski dan knjige dobio je male ''ulične'' biblioteke na pet lokacija, na kojima građani imaju priliku posuditi knjigu na čitanje, kasnije je vratiti ili zamijeniti nekom drugom. Organizator je Centar Proni, a lokacije na kojima se knjige mogu uzeti su Centar za kulturu, Hrvatsko narodno kazalište, Narodno pozorište, obnovljeni park u Ulici Maršala Tita i Centar Spes.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Male ulične biblioteke u Mostaru

''Ljudi u početku nisu shvatili ovu ideju i kako će to sve izgledati, pitali su kad mogu doći i šta ima u bibliotekama. Za sada sve dobro funkcionira i mislim da je ovo 'jedna stvar' koja je jako dobro prošla u gradu Mostaru'', istaknuo je ranije PR projekta Harun Šetka.

Kopirati
Drag cursor here to close