Narodna knjižnica

Mostar - Ovo su Najčitatelji u 2023.

U kategoriji čitatelja od 1.- 4. razreda za Najčitatelja proglašen je Petar Mustapić. U kategoriji 5.- 9. razreda, najviše knjiga u 2023. godini, pročitala je Leonarda Vidović. Umirovljenica Anđa Zadro je Najčitateljica odjela za odrasle.
Kultura / Knjige | 19. 12. 2023. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Narodna knjižnica HNŽ / Ovo su Najčitatelji u 2023.

U utorak 19. prosinca 2023. godine, Narodna knjižnica HNŽ Mostar je u prepunoj Galeriji Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače ugostila školskog knjižničara širokobriješke Prve OŠ i izvršnog urednika dječjeg lista Cvitak, Miru Naletilića.

U predblagdanskom ozračju i u bogatom književnom opusu književnika, uživalo je više od 200 učenika osnovnih škola Mostara.

Inače,  gost se na književnoj sceni etablirao četirima naslovima: "101 junak moga djetinjstva" (2015.), "101 filmska ikona" (2018.), "Basne za najslađe snove" (2020.) i "Nove basne za najslađe snove" (2023.). Iza njega su i brojni humanitarno-izdavački projekti poput slikovnice "Mala Iva u carstvu štiva" (2022.), za koju je u siječnju 2023. osvojio državnu nagradu publike na prestižnom natjecanju u organizaciji COI Step by Step.

Narodna knjižnica HNŽ, Mostar želi ovim i sličnim događanjima i akcijama skrenuti pozornost na ljepotu i važnosti pisane riječi i kulture čitanja.

''Zahvalni smo našem autoru, gospodinu Naletiliću što je dio svoga svijeta, duše, životnog iskustva pretočio u književna djela za djecu koja će i naše najmlađe čitatelje potaknuti na češće duženje s pisanom riječi. Njegove "Nove basne" dozivaju duh Božića, topline, nježnosti i blagdanskog raspoloženja'', priopćili su iz Narodne knjižnice HNŽ Mostar.

U predivnom književnom spektaklu u utorak su proglašeni i Najčitatelji 2023. godine.

U kategoriji čitatelja od 1.- 4. razreda za Najčitatelja proglašen je Petar Mustapić. U kategoriji 5.- 9. razreda, najviše knjiga u 2023. godini pročitala je Leonarda Vidović. Umirovljenica Anđa Zadro je Najčitateljica odjela za odrasle.

Kopirati
Drag cursor here to close