Liječnik i profesor

Mostar: Dragan Babić promovira ''drugačiji'' udžbenik psihijatrije

Knjigu su recenzirala četiri profesora iz Zagreba, Beograda i Mostara, a knjiga, prema Babićevim riječima, nije klasični psihijatrijski udžbenik.
Kultura / Knjige | 27. 11. 2018. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilišni profesor dr. Dragan Babić s pet suradnika autor je knjigu naziva ''Psihijatrija: Odabrana poglavlja'', čija će se promocija održati u petak, 30. studenog, u hotelu Mostar s početkom u 18:00 sati.

Knjiga je, prema riječima profesora Babića, ujedno i sveučilišni udžbenik na Medicinskom, Zdravstvenom i Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru te je prvi udžbenik iz psihijatrije pisan na hrvatskom jeziku u BiH.

Osim za studente, odnosno buduće stručnjake koji izučavaju psihijatriju, knjiga je zanimljiva i za druge intelektualce i osobe koji u svojoj svakodnevnici imaju dodira s osobama s duševnim smetnjama.

Knjigu su recenzirala četiri profesora iz Zagreba, Beograda i Mostara, a knjiga, prema Babićevim riječima, nije klasični psihijatrijski udžbenik.

''U knjizi se na stručan i znanstveno utemeljen način opisane psihijatrijske teme koje se vrlo rijetko opisuju u našim udžbenicima iz Psihijatrije. To se prije svega odnosi na agresivnost, komplementarnu medicinu, duhovnost, stigmu, etiku, antipsihijatriju…'', rekao je specijalist neuropsihijatare te subspecijalist socijalne psihijatrije Dragan Babić.

Profesor Babić, osim rada na Sveučilištu i Klinici za psihijatriju SKB Mostar, a do sada je autor i koautor preko 100 stručnih i znanstvenih članaka objavljenih u domaćim i stranim časopisima te na domaćim i međunarodnim kongresima i simpozijima, a autor je poglavlja u pet knjiga. Babić je jedan od organizatora međunarodnog simpozija ''Mostarska psihijatrijska subota''.

Kopirati
Drag cursor here to close