Održan mini festival

'Mladi pjesnici protiv ovisnosti' u Mostaru

Cilj mini festivala bio je potaknuti mlade pjesnike da pišu o problemima današnjice
Kultura / Knjige | 11. 12. 2018. u 19:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Ćorovića kući u Mostaru u utorak je upriličen mini festival "Mladi pjesnici protiv ovisnosti", u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) 'Prosvjeta' Mostar.

Na festivalu su sudjelovali pjesnici, sudionici književnog natječaja na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, koje je za mostarske osnovnoškolce raspisalo SPKD 'Prosvjeta' Mostar uz potporu Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Ovom prigodom promoviran je i zbornik radova "Mladi pjesnici protiv ovisnosti" u kojemu je objavljeno pedesetak najboljih učeničkih radova pristiglih na spomenuti natječaj.

Glavni tajnik SPKD Goran Kosanić kazao je kako su pristigli radovi bili iznimno dobri te da je stručni žiri imao "pune ruke posla" pri odabiru najuspješnijih. Nagrade su dodijeljena za prva tri mjesta, dok su priznanja dobili svi sudionici knjiženoga natječaja.

Kosanić je dodao kako je cilj mini festivala bio potaknuti mlade pjesnike da pišu o problemima današnjice, kao i da se alarmira mlade, odnosno podigne svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki.

"Sam događaj je jedan od projekata 'Prosvjete' gdje pružamo šansu mladim pjesnicima ovoga grada da pokažu šta znaju raditi, a znaju dobro pisati. Osim Šantićevog festivala djece pjesnika, odlučili smo pokrenuti još jedan projekat. Problematika današnjice i društva je ovisnost o drogama, kocki, internetu, igricama, mobitelima, te smo željeli da mladi pjesnici napišu nešto o tome.

Na naše veliko zadovoljstvo, stigao je priličan broj radova, te smo u zborniku koji je večeras predstavljen objavili 54 rada. Zbornik je nastao uz podršku ministarstva obrazovanja i znanosti FBiH, ali i uz podršku direktora škola koje su sudjelovale u ovom projektu. 'Prosvjeta' će i dalje davati podršku mladim pjesnicima, ali i glumcima, umjetnicima i svima onima koji žele da se iskažu.

Zbornik koji je promoviran bit će uručen školama u određenom broju primjeraka. Tako već u srijedu slijedi uručenje Osnovnoj školi 'Mujaga Komadina', dok u četvrtak slijedi isporuka IV osnovnoj školi", kazao je Kosanić za Bljesak.info.



U okviru festival "Mladi pjesnici protiv ovisnosti" psiholog i voditelj Kluba liječenih ovisnika Marko Romić održao je predavanje, a prikazan je i dokumentarni film o iskustvima liječenih ovisnika.

Kopirati
Drag cursor here to close